Monday, February 26, 2024
HomeBlueiPad mini 3 – mali tablet velikih mogućnosti

iPad mini 3 – mali tablet velikih mogućnosti


Kompanija Apple je polovinom meseca oktobra prošle godine predstavila nove iPad tablete – iPad Air 2 i iPad mini 3 koji su veoma brzo po lansiranju postali jedni od najtraženijih tableta na svetu. Prema poslednjim podacima aktuelni iPad tableti imaju učešće na tržištu od preko 40% što je neočekivani uspeh za Apple i svakako velika obaveza u pogledu kako će izgledati budući iPad-i. Mi smo nedavno imali priliku da vas upoznamo sa iPad Air 2 tabletom tako da redove koji slede posvećujemo njegovom manjem bratu – iPad mini 3 tabletu. Poput Air 2 tableta i iPad mini 3 je dostupan u tri različite boje (Silver, Gold i Space Gray) i u tri različita kapaciteta (16GB, 64GB i 128GB). Težak je svega 331 gram i ima debljinu kućišta od neverovatnih 7.5 mm. Šta ga još čini posebnim?
Kao i iPad Air 2 i iPad mini 3 ima kućište napravljeno od jednog komada aluminijuma, a dispej mu je Retina tipa što omogućava prikaz slike neverovatne detaljnosti i maksimalno verne reprodukcije boja. Za iPad mini 3 je karakteristično da je u osnovi unapređeni iPad mini sa Retina ekranom (poznat i pod nazivom iPad mini 2) s tim da sada ima ugrađen čitač otiska prstiju i novu iOS 8 platformu. Za čitaoce koji vole detaljnost posebno skrećemo pažnju na debljinu iPad mini 3 tableta koja je neverovatnih 7.5 mm. Mala težina i debljina uticele su na to da iPad mini 3 donese maksimalnu fleksibilnost bar što se tiče upotrebe, pokretljivosti i ležanja u rukama, mada to je opet individualno.
Osnovu ovog tableta čini 64-bitni A7 procesor i M7 koprocesor zadužen za koordinaciju senzora koji je u velikoj meri zaslužan zašto se svi poslovi na iPad mini 3 tabletu obavljaju mnogo brže i fluidnije (jer rasterećuje centralni procesor). U okviru A7 procesora integrisan je i snažan GPU koji se u praksi pokazao odlično kako za igranje najnovijih iOS igrica, tako i za složenu obradu grafike i 3D rendering. Zapravo sam GPU u sprezi sa Retina ekranom donosi jedno od najlepših iskustava u igranju igrica i gledanju filmova poslednje generacije.
Pored snažne core hardverske konstrukcije iPad mini 3 može da se pohvali i trenutno najboljim desplejom na jednom tabletu dijagonale do 8 inča. Radi se naravno o Retina ekranu koji ima rezoluciju od 2048×1536 piksela, a isti trenutno nudi najbolju reprodukciju boja i najviši mogući nivo detaljnosti.  Upravo zbog njega novi HD filmovi na ovom tabletu izgledaju maksimalno realistično što se može reći i za moderne iOS igrice, kao i grafiku poslednje generacije. Zanimljiv je i podatak da iPad mini 3 raspolaže sa 1GB veoma brze radne memorije koja čini da se aplikacije brže startuju i uopšte svi procesi brže obavljaju.
Apple iPad mini 3 kupcima nudi u čisto Wi-Fi verziji ili kombinaciji Wi-Fi+Cellular koja je nama drža zbog mogućnosti pristupa internetu sa bilo koje tačke na planeti. Velika prednost ovog tableta ogleda se i u lakoći korišćenja, kao i u novoj iOS 8 platformi koja donosi preko 250 novih funkcija i novo (intuitivnije) grafičko okruženje. Moramo da priznamo da se nama iPad mini 3 veoma, veoma dopao, a verujemo da će i vama, već nakon par sati druženja. Suma sumarum – mali tablet velikih mogućnosti!
Cena (sa PDV-om): od 52.690,00 dinara
Kontakt: Apcom, www.apcom.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!