Monday, December 4, 2023
HomeArt ShowMuzikaISKON & Friends – Gusta mi magla padnala

ISKON & Friends – Gusta mi magla padnala

Projekat „Iskon i prijatelji“ nastao je kao želja grupe Iskon da 20 godina postojanja obeleže muzičkom saradnjom sa prijateljima iz Meksika, Italije i Francuske.

Pred publikom su dve kosovske pesme „Marijo, bela kumrijo“ i „Gusta mi magla padnala“ koje možete poslušati na Youtube kanalu diskografske kuće Multimedia Music.

Muzičari koji su učestvovali na obe pesme su Grupa Iskon, Dečiji hor „Iskončići“, Maria Grazia Abatantuono (Francuska) – glas, Roberto Piccirilli (Italija) – violina, Carlo Mascolo (Italija) – trombon,         Aldo Grillo (Italija) – perkusije, Pippo Casamassima (Italija) – kontrabas, Alberto Cabeza (Meksiko) – bas gitara i Luis Cenobio Govea Padilla (Meksiko) – harmonika.

Razlog zbog kojeg su upravo ove dve pesme odabrane je što smo sa njima započeli našu muzičku priču 2001. godine. Naime, na našem prvom nastupu u okviru Balksanskog festivala mladih u Grčkoj, dve od čeitiri pesme sa kojima smo se predstavili festivalskoj publici su bile upravo ove dve pesme. Na grčkom festivalu smo nastupali tri večeri u tri različita grada. Grupa Iskon je u tom momentu brojala šest članova grupe. Danas su obe pesme aranžmanski bogatije zbog većeg broja učesnika u obe pesme – izjavila je ovim povodom Milanka Nastasović, vokal grupe Iskon.

Izvor: IZ PRVE RUKE

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!