Friday, May 24, 2024
HomeBlueArt ShowItan Houk: Oskari su destruktivni i glupi

Itan Houk: Oskari su destruktivni i glupi

Američki glumac Itan Houk smatra da je najpoznatija filmska nagrada Oskar “destruktivna” i da su je dobili mnogi glupi i osrednji filmovi.
“Ljudi u ovoj zemlji žele da sve pretvore u nadmetanje. Obožavaju da obelodanjuju zarade filmova jer je to način da se kaže koji je najbolji. To je tako glupo”, objašnjava glumac u intervjuu za magazin “Gotam”. “Pogledajte samo koliko je glupih i potpuno zaboravljenih filmova osvojilo Oskara, koliko mediokriteta ima statuetu na svom kaminu. Davati prioritet novcu i sumnjivim počastima je po meni jako destruktivno”, naveo je on.
Jedan od žestokih kritičara najprestižnijih holivudskih priznanja je i njegov kolega Hoakin Finiks, koji je prošlog oktobra rekao da su Oskari “čisto s…” Mesec dana kasnije, glumac, koji je ove godine u trci za Oskara za najbolju mušku rolu u filmu “Master”, donekle je korigovao svoju izjavu, navodeći da su Oskari znatno doprineli njegovoj karijeri. Naime, Finiks je 2001. bio nominovan za najbolju sporednu ulogu u filmu “Gladijator”, a četiri godine kasnije je osvojio Oskara za najboljeg glumca za film “Hod po žici” u kojem je tumačio lik američke folk legende Džonija Keša.
Svečana dodela Oskara biće održana večeras u Dolbi teatru u Los Anđelesu.
 
Izvor: Blic

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!