Thursday, June 13, 2024
HomeIstaknutoIzazov u obnovljivim energetskih izvorima rešavaju Solarne elektrane

Izazov u obnovljivim energetskih izvorima rešavaju Solarne elektrane

Solarne elektrane izgrađuju se i koriste se u svrhu proizvodnje električne energije posredstvom prerade sunčeve energije.

Želite da smanjite potršnju električne energije, da račun za struju bude značajno manji, da prestanu brige o načinu grejanja tokom zime ili jednostavno želite sigurno i pravo napajanje za vaše preduzeće? U tom slučaju, odgovor na mnoga pitanja dolazi kao “Solarne Elektrane”.

Šta su Solarne Elektrane?

 

Solarne elektrane

Pošto je sunčeva energija obnovljiva i tako neiscrpan sistem, solarne elektrane predstavljaju potencijal budućnosti i njihova primena već postaje sve više zastupljena.

Solarne elektrane se mogu svrstati u sledeće kategorije, ali ono zavisi od kapaciteta proizvodnje energije:
– krovne solarne elektrane,
– integrisane solarne elektrane,
-autonomne solarne elektrane,
-samostojeće solarne elektrane, kao i druge forme..

Tipovi Solarne Elektrane prema mestu postavljanja

Krovne solarne elektrane, izgrađuju se na krovnim površinama stambenih i drugih objekata i namenjene su proizvodnji električne energije čija će se potrošnja obavljati u unutrašnjosti objekta.

Integrisane solarne elektrane predstavljaju specifičnu formu solarnih elektrani i njihovi fotonaponski moduli mogu u potpunosti da zamene i da preuzmu ulogu krovnog pokrivača.

Samostojeće solarne elektrane izgrađuju se najčešće na otvorenim površinama, tačnije na neiskorišćenim površinama zemljišta.

Solarne elektrane mogu da obezbede 15-70% električne energije od sopstvene potrošnje, kada objekat tokom dana ima potrošnju električne energije. Posebno, solarne elektrane su veoma isplativo rešenje za pravna lica, firme.

Da li su Solarne Elektrane isplatve ?

Isplativost investicije ulaganjem u solarnu elektranu je bolja od ulaganja novca u banku. Ukoliko tokom dana imate potrošnju energije u određenim časovima veću od 3kW, solarna elektrana za sopstvene potrebe može da Vam donese zaista dobre uštede.

Solarni paneli imaju garantovane performanse rada. Nakon isteka 25+ godina, solarni paneli i dalje zadržavaju preko 80% svojih početnih performansi.

Solarne elektrane
Solarna elektrana an stambenoj jedinici

Solarna energija je čovekov pravi izbor za zdravu sadašnjost i budućnost!

Uključite se i vi u čiste tokove nove energetske revolucije. Neka vaša firma ili domaćinstvo bude primer ekološki svesno razvijenog sistema i uštedita u porekomernoj potrošnji električne energije.

Ukoliko ste zainteresovani za informacije i kalkulaciju za postavljanje solarnog navodnjavanja, kontaktirajte brojeve telefona na sajtu topsolar.rs

Za Vaše potrebe kompanija može obračunati isplativost solarne elektrane, planiranje, projektovanje i realizaciju kompletnog solarnog priključenja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!