Thursday, July 18, 2024
HomeBlueIzdržljiv i brz

Izdržljiv i brz

Eksterni diskovi su odavno postali nezaobilazni deo kućne i kancelarijske IT opreme, šta više danas svaki drugi vlasnik računara poseduje neku vrstu eksternog drajva na koji skladišti sve svoje podatke. Bilo da je reč o mobilnim ili desktop rešenjima eksterni drajvovi nude sve više prostora za smeštaj informacija, a u poslednjih nekoliko meseci na tržištu je moguće naći i prenosive modele od 1TB. Mi vam danas predstavljamo disk oznake 25M3 kompanije Transcend koji u ovom momentu po pitanjima izdržljivosti i otpornosti nema premca.
StoreJet 25M3 predstavlja jedan od najzanimljivijih eksternih diskova na svetu. Napravljen je od posebne vrste silikonske gume koja ga čini otpornim na sve vrste padova i spoljne faktore. Sa njim bez problema možete poći na ronjenje ili planinarenje, potpuno sigurni da će vaši podaci ostati zaštićeni. Kiša, vetar, sunce, zračenja i ostali vremenski uticaji kao što smo rekli nemaju uticaj na njega, a prava stvar je i to što je baziran na USB 3.0 kontroleru koji ga čini neverovatno brzim. Sa ovim drajvom na transfer podataka nećete čekati dugo – primera radi film od 2GB je prebačen za nepunih 40-tak sekundi, što je u poređenju sa USB 2.0 protokolom i do 7 puta brže.
Osnovu ovog mobilnog diska čini 2.5-inčni HDD kome se ploče rotiraju brzinom od 5400rpm, tako da smo i očekivali ovako dobre rezultate u kombinaciji sa pomenutim kontrolerom. Proizvodi se u kapacitetima od 500GB do 1TB, a na domaćem tržištu je moguće pronaći verzije od 640 i 750GB po cenama koje su više nego ekstra povoljne. Apsolutno najbolja kupovina ovih prolećnih dana!
Cena (sa PDV-om): model od 750GB – 8.430,00 dinara
Kontakt: ViP House, www.viphouse.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!