Zbog niskih temperatura potrebe organizma za hranom su veće nego uobičajeno, pa nutricionisti savetuju da tokom ekstremno hladnih dana ne treba smanjivati energetski unos i obroke.
Zbog niskih temperatura potrebe organizma za hranom su veće nego uobičajeno, pa nutricionisti savetuju da tokom ekstremno hladnih dana ne treba smanjivati energetski unos i obroke. Stručnjaci kažu da se na niskim temperaturama kalorijska potrošnja pojačava kako bi organizam održao neophodnu telesnu temperaturu i normalno funkcionisao.
Raspodela obroka treba da bude pravilna, ujutru je obavezno doručkovati i raspodeliti hranu u tri “glavna” obroka i jednu do dve voćne užine dnevno. Ishrana treba da bude raznovrsna. Treba jesti sezonsko voće i povrće, naročito pomorandže,mandarine, grejpfrut, nar, kivi, jabuke, brusnice, bundeve, kupus, paprike,peršun.
Izvor: Lepota i zdravlje