Wednesday, April 17, 2024
HomeRedLepota/KozmetikaKada je jeftinija šminka OK?

Kada je jeftinija šminka OK?

Svako od nas želi da pruži sebi samo najbolje, a kada je reč o mejkapu, to je za žene posebno važno. Kada birano šminku, obično se hvatamo za one skuplje artikle jer mislimo da je takva šminka ujedno i kvalitetnija, da će se zadržati na licu ceo dan, ali da u isto vreme neće ostaviti negativne posledice na našoj koži.
Ipak, kao i u mnogim drugim stvarima, skuplje ne mora obavezno da znači i bolje. Dakle, za koje to proizvode vredi izdvojiti više novca, a za koje ne?

Sudeći po savetima šminkera, kada kupujete puder ili senki za oči, nemojte da štedite.

Većini je teško da izabere puder koji odgovara boji i tipu kože, a i osvetljenje u prodavnici može da utiče na to da kupite puder koji vam ne odgovara ili koji jednostavna ne pokriva nesavršenosti na koži na pravi način. Problem je i kada konačno pronađete puder koji vam odgovara, posle pola godine ne možete da ga pronađete jer se više ne proizvodi, zbog velikog broja brendova koji se nalaze na tržištu. Zato je dobro ulagati u klasične pudere koji su provereni i koji se dugo nalaze uprodaji, i koji ne sadrže sumnjive sastojke koji su možda štetni za vašu kožu.

Kvalitetna senka za oči je takođe nešto zbog čega nećete zažaliti. Najbolje su one u kamenu, a koliko će se takve senke zadržati na kapcima zavisi i od načina na koji ste ih naneli. Nažalost, na tržištu se nalaze i one senke koje blede, mrve se i pucaju posle vrlo kratkog vremena, pametnije je da birate proverene svetkse brendove sa kojima nećete pogrešiti.

Što se tiče drugih mejkap proizvoda, poput ruža za usne, maskare i rumenila, za njih je karakteristično da im cene variraju, od onih koji koštaju nekoliko stotina, do nekoliko hiljada dinara. Ipak, osim cene, uglavnom ne postoji velika razlika među njima, pa pokušajte da pronađete neku jeftiniju maskaru. Verujemo da nećete zažaliti.
Izvor: Lepota i zdravlje
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!