Kada ih napravite, medenjake čuvajte na pravilan način. Kada ih budete jeli, posle nekoliko dana ukus će biti sve bolji.
SAČEKAJTE DA SE OHLADE
- Ostavite medenjake da se potpuno ohlade na rešetki za kolače. Kako bi omekšali, medenjake prvo čuvajte u limenoj kutiji sa nemarno zatvorenim poklopcem, dok ne dostignu željenu konzistenciju (oko nedelju dana). Nakon toga dobro zatvorite kutiju.
ODRŽAVAJTE IH
- Kako biste održali meku konzistentnost medenjaka, pored kolačića možete da stavite parče neprskane kore mandarine, pomorandže, polovinu jabuke ili krišku hleba. Zahvaljujući kori medenjaci će istovremeno dobiti i voćnu aromu. Međutim, veoma je važno da na svakih nekoliko dana zamenite koru, polovinu jabuke, jer u suprotnom može da dođe do stvaranja buđi.
POTREBNO ODVAJANJE
- Medenjake i kolače sa medom uvek čuvajte odvojeno od drugih vrsta kolača. Zbog dodatih začina drugi keksići ili kolači bi mogli da poprime njihovu aromu.
Izvor: Blic-Žena