Monday, December 4, 2023
HomeBlueFashion & StyleKako do osmeha holivudskih zvezda

Kako do osmeha holivudskih zvezda

Holivud je simbol glamura i prestiža, a mnoge poznate ličnosti imaju osmeh iz snova. Ono što je zajedničko kod svih zvezda je pravilan oblik zuba i blistava bela boja. Mnogi sanjaju da imaju savršeni holivudski osmeh slavnih glumca, a kako je stomatologija dosta napredovala poslednjih decenija, taj isti osmeh se može dobiti po znatno nižoj ceni nego u Holivudu.

Šta nam donosi Hollywood smile?

 

Evo kako stomatolog dr Srđan Lolin, specijalista oralne hirurgije i master in laser dentistry,/ objašnjava pojam hollywood smile. On navodi da je to osmeh koji predstavlja idealno dizajnirane zube bele boje, koje većina glumaca i modela ima. Sastoji se od nekoliko osobina:

 

  • Biserno beli zubi
  • Pravilno raspoređeni zubi
  • Bez praznih prostora između zuba

 

Hollywood smile procedura može popraviti velike nepravilnosti među zubima. Svrha procedure je da se dobije idealan set zuba i blistav osmeh.

Tehnologija se sastoji od upotrebe keramičkih ljuspica, venera, ili keramičkih krunica koji se postavljaju preko obrušenih zuba. Na primer, problemi sa osmehom koje procedura hollywood smile može da popravi su prebojenost, mrlje na zubima, donekle nepravilan položaj i razmak između zuba. Sve ovo može imati veliki uticaj na samopouzdanje.

Kako Holivudski osmeh utiče na samopouzdanje?

 

Holivudski osmeh pomaže u podizanju sampouzdanja. Kvalitet zuba, nedostatak zuba i prvi utisak, je kao otvorena knjiga za druge ljude sa kojima dolazite u kontakt. Na osnovu toga mogu ocenjivati Vaše fizičko i mentalno stanje. Na primer podsvesno mi povezujemo nedostatk zuba za bolestima i neuhranjenošću. Karijese i prebojene zube povezujemo sa lošom higijenom. U ovom socijalnom i modernom svetu pojedinac koji želi da napreduje na svim poljima u životu ne može to postići sa lošim zubima i osmehomˮ, kaže dr Lolin.

Na žalost tokom godina zubi se troše, menjaju boju. Konstantno su u upotrebi i to je normalan proces. Čak i sa perfektnim održavanjem higijene mi produžavamo njihov vek, ali estetika se menja tokom vremena. Na taj način verovatno mogu da traju ceo život, međutim estetski efekat se menja, zubi postaju kraći i žući.

 

 

Zubni implanti su rešenje za bezube vilice, a onda je moguće imati i Hollywood smile

 

Sada čak ako pacijent nema ni jedan svoj zub može dobiti holivudski osmeh uz pomoć zubnih implanta. Problem bezubih vilica je jedan od vodećih u Srbiji. Mnogi bi voleli imati savršen osmeh, ali zbog gubitka nekih zuba, pitaju se da li je to uopšte moguće.

Dr Srđan Lolin objašnjava kako je moguće imati Hollywood smile čak i sa bezubom vilicom: „Kod bezubih vilica se primenjuju tehnike all-on-4 ili all-on-6 gde pacijent dobija dvanaest zuba preko četiri ili šest implantata po vilici. Za izradu zuba se koristi metalokeramika ili zubi od čistog cirkonijuma preko BioHpp podloge. Za blistavo bele, upadljive zube koriste se Bleach boje. Na taj način se postiže pravi efekat holivudskog osmeha. Tako da pacijent dobija blistavo bele fiksne zube iako nema niti jedan svoj prirodan zub. Danas odmah posle ugradnje implantata uzimamo otisak i pacijent dobija privremene zube za 5 dana. Tako da ne mora da nosi totalne proteze. Pacijent dok čeka svoj pravi holivudski osmeh može normalno da funkcionišeˮ.

Hollywood smile cena je često pitanje u ordinaciji

 

Hollywood smile cena je jedno od najčešćih pitanja koje naši pacijenti postavljaju. Usluge u ordinaciji dr Lolin idu u korak sa svetom jer se koriste najsavremenije metode rada. Naime evropske cene ovih usluga su i do deset puta veće nego cene u ordniaciji dr Lolin, a način i kvalitet rada su podjednako dobri kako i u svim evropskim zeljama. Pacijenti odlaze zadovoljni sa blistavim holivudskim osmehom na licu, dobijaju usluge praćene najsavremenijim tehnologijama, a cene su znatno niže nego bilo gde u svetu.

 

Kako izleda procedura za dobijanja Holivudskog osmeha?

 

To je proces koji je podeljen u više seansi, dolazaka. Tokom prve posete stomatolog će detaljno pregledati stanje vaših zuba i posebno obratiti pažnju na zagriz. Ukoliko postoje karijesi ili infekcija zubnog mesa, parodontopatija prvo se tretiraju ta stanja. Zatim se uzimaju otisci pre bilo kakvog brušenja i šalju se u laboratoriju. Dobijaju se radni modeli vaših zuba od gipsa da bi se napravila analiza i pripremio dizajn budućih krunica. Posle toga se kreće u proceduru u zavisnosti od procene da li će se raditi ljuspice ili kruniceˮ, kaže dr Lolin.

 

Probni osmeh

 

Ukoliko se pacijent odlučio da krene u proceduru izrade holivudskog osmeha i posle uzimanja otisaka i izrade radnih modela u zubotehničkoj laboratoriji se izrađuju zubi od plastike. Tj. gipsani model, pacijentovi sadašnji zubi, se skeniraju i prenose u softver za dizajn zuba. Kompjuterski se dizajnira oblik i veličina novih zuba. U 3D printeru se izrađuju novi zubi od plastike. Oni se postavljaju u usta preko pacijentovih zuba.

Tada u ordinaciji možemo da vidimo kako će izgledati Holivudski osmeh kod našeg pacijenta. Moguće je uraditi sve korekcije koje su potrebne. Jer pacijent može da vidi zube pre nego što će biti gotovi. Najčešći su zahtevi da zubi budu dovoljno upadljivi i vidljivi kada pacijent priča i kada se smeje. Zato ordinacija dr Lolin void računa da budu dovoljno dugački, tj. to odmah koriguju na licu mesto ukoliko je potrebno. Na ovaj način gotovo da nema korekcija kada se zubi izrežu od cirkonijuma. Stomatolog ih postsvlja na mesto, nema neprijatnih iznenađenja, a krajnji cilj je da pacijent bude zadovoljan.

Preparacija zuba

 

Posle probe zuba od plastike, kada se dobije željeni rezultat se prelazi na brušenje zuba. Treba naglasiti da se nekad ova probu zuba radi posle brušenja zuba. Tako je lakše adaptirati plastične zube preko obrušenih zuba. I druga važna stvar je da ovi plastični zubi onda služe kao privremeni zubi, dok pacijent ne dobije stalne, jer samo tako može da funkcioniše i da obrušeni zubi istovremeno budu i zaštićeni. U ovoj poseti se čiste karijesi i vade zubni živci ukoliko je to potrebno. To je čest slučaj kod prednjih zuba. Kada se zubi bruse skida se zubna gleđ, tada je zubni živac blizu spoljne sredine. Vrlo lako može doći do upale živca ili gangrene. Problem je kada se krunice već cementiraju, a krene upala. Zato je bolje izvaditi živac iz pojedinih zuba i posle toga cementirati krunicu. Tada možete biti sigurni da tokom godina koje slede neće biti nikakvih problema.

 

Tehnike koje se mogu primeniti za dobijanje Hollywood smile

 

Pored zubnih implantata tu su još neke tehnike pomoću kojih dobijate Holivudski osmeh. O tim tehnikama nam detaljno govori stomatolog dr. Lolin:

Krenućemo od kompozitnih ljuspica koje su napravljene od istog materijala kao bele plombe, kompozitni ispuni. Dolaze fabrički gotove, unapred dizajnirane, tako da njihova modifikacija odgovara obliku i veličini zuba na koji se postavlja. Ovo je najjednostavnija tehnika za rad, a i cena je najekonomičnija.

Zatim su tu Luminiri tj. ljuspice koje dolaze u obliku ultra tanke keramike i delimično su transparentni. Izrađeni su tako jer se indikuju za slučajeve gde nije potrebno nadoknaditi zubni gleđ na prednjem delu zuba.

Sledeća tehnika o kojoj ćemo govoriti su keramičke ljuspice, napravljene od debljeg porcelana koji se lepi na prednji deo zuba da bih sakrio estetske nepravilnosti. Ovi porcelanski viniri moraju da nadoknade zubnu gleđ. Ljuspica ima svoju određenu debljinu i zbog nepravilnog položaja zuba ukoliko ne skinemo zubnu gleđ napred, dobićemo izbačene zube napred i loš estetski rezultat.

I na kraju ćemo govoti o keramičkim krunicama. Postavljaju se i cementiraju preko celog zuba. Potrebno je obrusiti zub sa svih strana za nekoliko milimetara. Posebno su indikovane ukoliko je zubna krunica oštećena i oslabljena jer su najotpornije. Pomoću krunica moguće je ispraviti veće anomaliije u položaju i obliku zuba. Isto tako najveće prebojenosti zuba se mogu korigovati. Vrlo retko se odlepljuju od zuba što je moguće kod ljuspica. U našoj ordinaciji proceduru Hollywood smile najčešće izvodimo pomoću zubnih krunica

 

Uz blistav osmeh se osećamo zdravije i lepše

 

Holivudski osmeh je danas na dohvat ruke, a sve što treba da uradite je da zakažete svoj željeni termin. Dobijanje osmeha zvezda, vraća osmeh na lice i čini da budete zadovoljniji. Razne blistave nijasne bele boje su tu da uz pomoć stomatologa odabere najbolju moguću za vas. Nijansa vaših zuba će izledati prirodno i lepo, a sakvivanje osmeha zbog nepravilosti je sada prošlost. Jednom kada se odlučite za Hollywood smile procedure, smejaćete se zauvek. Sreća je lepo i pozitivno osećanje i takve emocije ne treba sakrivati. Neka vaš osmeh zablista uz lepe holivudske zube.

Osećaj sreće i zadovoljstva zbog novog, lepog osmeha koji želite pokazati svima je neprocenjiv. Lep osmeh deluje na vaša osećanja prema samom sebi i utiče na to kako vas drugi vide, zato je uvek dobro da se potrudite da vam osmeh zablista jer tako osećate poboljšanje na svim poljima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!