Monday, December 4, 2023
HomeZdravljeIshranaKako je jednostavan recept za pastu zapalio internet

Kako je jednostavan recept za pastu zapalio internet

Ceo svet je poludeo za ovim receptom, a Finskoj zbog njega nastala nestašica fete, a zovu ga gastronomski fenomen godine.

Na interetu možemo videti svakave video snimke, iskustva i drugo, a pogotovo na mreži Tik Tok, odakle nam stižu svakakve koještarije, ali je ova testenina sa pečenim feta sirom i paradajzom definitivno izuzetak koji ne potvrđuje pravilo.

Recept, koji je osmislila finska blogerka Jeni Hajrinen, za pastu i njegova jednostavnost kao i minimalna količina sastojaka, učinili su da za čas osvoji planetu.

Naime, kada je prvi put objavila recept, postao je apsolutni hit u Finskoj i zaradio titulu gastronomskog fenomena godine, a kada su ga ovih dana otkrili i korisnici Tik Toka, njen video za pripremu pogledalo je više od tri miliona ljudi.

-Kada su ga korisnici duštvenih mreža otkrili, u prodavnicama širom Finske i sveta odmah je ponestalo feta sira – napisala je Jeni na svom profilu.

A kako se pravi ova super popularna pasta?

Sve što vam je potrebno je pakovanje paste, feta sir, čeri paradajz, so, biber, beli luk, maslinovo ulje, so i biber.

Povrće, začine i sir prelijte uljem, ubacite u pleh i zapečete 20 minuta na 200 stepeni. Za to vreme skuvajte pastu, pa je dodajte siru i povrću i sve dobro promešajte. I to je to. Ne može jednostavnije.

Probajte, pa nam javite da li vam se dopalo.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!