Ceo svet je poludeo za ovim receptom, a Finskoj zbog njega nastala nestašica fete, a zovu ga gastronomski fenomen godine.

Na interetu možemo videti svakave video snimke, iskustva i drugo, a pogotovo na mreži Tik Tok, odakle nam stižu svakakve koještarije, ali je ova testenina sa pečenim feta sirom i paradajzom definitivno izuzetak koji ne potvrđuje pravilo.

Recept, koji je osmislila finska blogerka Jeni Hajrinen, za pastu i njegova jednostavnost kao i minimalna količina sastojaka, učinili su da za čas osvoji planetu.

Naime, kada je prvi put objavila recept, postao je apsolutni hit u Finskoj i zaradio titulu gastronomskog fenomena godine, a kada su ga ovih dana otkrili i korisnici Tik Toka, njen video za pripremu pogledalo je više od tri miliona ljudi.

-Kada su ga korisnici duštvenih mreža otkrili, u prodavnicama širom Finske i sveta odmah je ponestalo feta sira – napisala je Jeni na svom profilu.

A kako se pravi ova super popularna pasta?

Sve što vam je potrebno je pakovanje paste, feta sir, čeri paradajz, so, biber, beli luk, maslinovo ulje, so i biber.

Povrće, začine i sir prelijte uljem, ubacite u pleh i zapečete 20 minuta na 200 stepeni. Za to vreme skuvajte pastu, pa je dodajte siru i povrću i sve dobro promešajte. I to je to. Ne može jednostavnije.

Probajte, pa nam javite da li vam se dopalo.