Da bi vam slatka pavlaka svaki put uspela, predlažemo tri proverene strategije.
PROCENAT MASNOĆE
- Pavlaka postoji u različitim stepenima sadržaja masnoće, kako sveža, tako i dugotrajna. Za mućenje bi uvek trebalo da koristite pavlaku sa najmanje 30 odsto mlečne masti, jer sa njom možete da umutite za trećinu više šlaga nego sa pavlakom mlečne masti ispod 30 odsto.
POTREBNO HLAĐENJE
- Veoma je bitno da pavlaku pre mućenja dobro ohladite- ukoliko imate dovoljno vremena, a naročito na visokim spoljašnjim temperaturama, dobro je da prethodno ohladite i činiju i metlice za mućenje. Za mućenje pavlake birajte uže, a ne šire posude. Džezva je idealan izbor.
POKLOPAC JE SPAS
- Da biste izbegli prskanje, najbolje je da koristite činiju sa zaštitnim poklopcem protiv prskanja. Alternativno možete i da uvijete kuhinjske ubruse oko činije i miksera, koje ćete držati spojene kod ručke miksera.
Izvor: Blic-Žena