Friday, May 24, 2024
HomeRedLjubav & SeksKakve sve koristi imate od masturbacije?

Kakve sve koristi imate od masturbacije?

U poređenju sa muškom masturbacijom, ženska masturbacija smatra se mnogo ređom. Postoje mnoge dobre strane ženske masturbacije, međutim, vežbanje tehnika masturbacije se čini kao posebno delotvorna na starije žene.

Dobre strane ženske masturbacije

Vremenom vaše telo prolazi kroz normalne fizičke promene koje mogu uticati na seksualni život. Dobra strana ovih promena je ta da sve promene nisu loše: Starenje može imati pozitivan efekat na seksualnost. Neke žene, na primer, osećaju se slobodne da uživaju u seksu više nego ranije, jer ulaženjem u pozne godine života, prirodno su onemogućene da zatrudne. Drugim ženama, ipak, promene koje se dešavaju u fizičkom i psihičkom smislu, utiču na to da im je seks manje zanimljiv.

Najčešći problem koje žene u poznim godinama iskuse je fizička promena u vagini. Kako žene stare, vagina postaje kraća ili uža. Pored toga, usled manjka estrogena, zidovi vagine postaju tanji i kruti. Zbog toga, žene se susreću tokom odnosa sa suvoćom vagine, kao rezultat nedostatka prirodnog lubrikanta koji se luči tokom seksualnih odnosa.

Vežbanjem tehnika masturbacije možete pronaći lek za neke od ovakvih problema stimulisanjem mozga da utiče na fizičke promene u vagini tokom odnosa. Masturbacija, koja uključuje stimulaciju klitorisa i vagine, aktivira različite neuronske putanje odgovorne za oticanje klitorisa, lučenje prirodnih lubrikanata u vagini.

Godine ne moraju biti jedini razlog vaginalne suvoće i bola tokom seksa. Nedostatak seksualnog uzbuđenja može voditi takođe ovim problemima. Vežbanje tehnika masturbacije vraćate seksualnu uzbuđenost koja će se češće pojavljivati.

Izvor: Lepota i zdravlje

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!