Saturday, May 25, 2024
HomeBlueArt ShowKanski pobednik Dheepan u distribuciji MCF MegaCom Filma stiže na FEST

Kanski pobednik Dheepan u distribuciji MCF MegaCom Filma stiže na FEST


Za najbolje ostvarenje 68. Kanskog festivala proglašen je film Žaka Odijara „Dheepan”, a zahvaljujući distributerskoj kući MCF MegaCom Film biće prikazan sledeće godine na FEST-u.
Itan Koen, koji je ove godine sa svojm bratom Džoelom bio kopredsedavajući žirija, rekao je da su svi bili oduševljeni francuskim filmom „Dheepan” i da je odluka bila brza. Ganula ih je priča o troje građana Šri Lanke, koji se pretvaraju da su porodica, kako bi pobegli iz ratom zahvaćene zemlje. Imigranti uspevaju da se domognu Francuske, ali ih u predgrađu Pariza čeka drugačiji oblik nasilja.
Distributerska kuća MCF MegaCom Film obezbedila je prava na distribuciju novog filma starog kanskog „vuka” Hu Hsao Hsijena „The Assassin” kome je pripala nagrada za režiju i filma „Chronic” meksičkog reditelja Mišela Franka koji je dobio nagradu za najbolji scenario. U filmu „Chronic” Tim Rot igra bolničara koji sklapa prijateljstva sa bolesnicima na samrti.
Za ulogu u filmu Toda Hejnea „Carol” nagrađena je mlada američka glumica Runi Mara, koja je prestižnu nagradu podelila sa Emanuel Berko koja je zablistala u filmu „Mon Roi”, čiju režiju potpisuje Mejven Besko. Oba pomenuta filma sa nagrađenim glumicama stižu u bioskope do kraja godine.
Na repertoaru domaćih bioskopa naći će se još jedan dragulj Kanskog festivala, u pitanju je film „The Measure of a Man” Stefana Briza. Vinsent Lindon nagrađen je za najbolju ulogu u pomenutom filmu, a publika će biti u prilici  da ga gleda u  ulozi sredovečnog čoveka koji ostaje bez posla.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!