Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueArt ShowKaskaderski nastup na premijeri filma “Dobar dan da se umre muški”

Kaskaderski nastup na premijeri filma “Dobar dan da se umre muški”

Na sinoć održanoj premijeri filma “Dobar dan da se umre muški” kaskaderka Milkica Božić održala je performans sa vatrom. Uz pomoć svog tima iz udruženja kaskadera „Željko Božić – legende žive večno“, Milkica Božić je, zapaljena, protrčala kroz vatreni obruč, dok je pored nje goreo automobil.
Ovaj profesionalni performans dočarao je atmosferu sa snimanja filma „Dobar dan da se umre muški“, petog dela kultne akcione franšize u kom je učestvovalo preko 50 kaskadera iz celog sveta.
Brus Vilis ponovo je u kultnoj ulozi Džona Meklejna, policajca i nacionalnog heroja. Meklejn ovoga puta kreće u u Rusiju kako bi pomogao svome sinu Džeku (Džaj Kurtni – Spartak: Krv i pesak, Džek Ričer) o kome jedino zna da je u nevolji. U Rusiji situacija nikako nije „jipikajej“ – tamo vršljaju opasni teroristi, a Džon Meklejn ne ume da ne upadne u probleme.
Meklejn je lik koji je lako prepoznatljiv i nadasve human, običan čovek, koji je primoran usled vanrednih okolnosti da preuzme na sebe teške zadatke. To je ono što ga čini drugačijim od heroja iz stripova, kao i ostalih akcionih heroja, a što ga čini jednim od najuticajnijih likova u filmskoj istoriji.
Film će se naći na redovnom bioskopskom repertoaru od 14. februara, a 13. februara u Muzeju jugoslovenske kinoteke dešava se „Umri muški“ maraton. Projekcije prva četiri filma iz popularne franšize koja je utemeljila akcioni žanr zakazane su u 15, 17, 19 i 21 čas.
Trejler za film pogledajte ovde:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!