Friday, December 8, 2023
HomeBlueArt ShowKineski istorijski spektakl "Poslednja večera" film iznenadjenja na reviji "Blockbuster"

Kineski istorijski spektakl "Poslednja večera" film iznenadjenja na reviji "Blockbuster"

U okviru termina za film iznenađenja, 18. juna u 22:30 na letnjoj reviji filmskih hitova “Blockbuster”, biće prikazan kineski istorijski spektakl “Poslednja večera”, uzbudljiva priča o borbi za prevlast između dve dve dinastije koja je promenila kinesku istoriju.   
U trećem veku pre nove ere, u Kini, dinastija Han se uzdiže u borbi sa dinastijom koja je na vlasti. Dvojica velikih vojskovođa suočiće se u žestokoj borbi za moć. Dinastija Han predstavlja zlatno doba u kineskoj umetnosti, politici i tehnologiji, a današnja najbrojnija nacionalna skupina u Kini se zove po ovoj dinastiji. Po moći i veličini njeno carstvo bilo je oko 100 godina ravno Rimskom carstvu, a način na koji se okončalo sličan je kraju Zapadnog Rimskog carstva.

Reditelj filma “Poslednja večera” je Čuan Lu, jedan od najpoznatijih kineskih reditelja i scenarista. Prva dva filma režirao je u niskobudžetnoj produkciji, ali su za kratko vreme stekli popularnost kako u Kini, tako i na međunarodnoj sceni. Čuan Lu se istakao nakon osvojene nagrade na filmskom festivalu u Tokiju, kada je njegov film „Kekexili: Mountain Patrol“ (2004) nagrađen kao najbolji film, a osvojio je i specijalnu nagradu žirija. Njegovi ostali filmovi privukli su pažnju kritike, i osvojili nagrade na prestižnim azijskim i evropskim festivalima.
O “Poslednjoj večeri” reditelj kaže: “Mnogi filmovi o kineskoj istoriji prikazuju predivne scene borbe i kitnjaste kostime. Istorija nije tako izgledala pre nekoliko hiljada godina. Ja želim da pokažem kako su zaista izgledale stvari u prošlosti”. U cilju verodostojnosti filma, reditelj i ekipa proučavali su mnoge istorijske izvore, a veliki budžet filma omogućio je da se sa pažnjom kreiraju kostimi i scenografija.
Letnja revija filmskih hitova BLOCKBUSTER traje od 14. do 19. juna u Sava centru u Beogradu, kao i u bioskopima „Vilin Grad“ u Nišu i „Arena Cineplex“ u Novom Sadu. Tokom ove revije biće prikazano 12 filmova koji će obeležiti bioskopski repertoar tokom letnje sezone 2013. godine.
Sve informacije o programu nalaze se na adresi www.blockbuster.mcf.rs.

  • Poslednja večera (The Last Supper)
  • Režija: Chuan Lu
  • Scenario: Chuan Lu
  • Uloge: Ye Liu, Daniel Wu, Chen Chang
  • Direktor fotografije: Ma Cheng, Li Zhang
  • Montaža: Chris Qi Yao
  • Zemlja produkcije: Kina
  • Trajanje: 120 min
  • Jezik: kineski

Trejler filma možete pogledati ovde:

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!