Thursday, July 18, 2024
HomeArt ShowKnjigaKnjiga "Udruženje građana protiv svih ili klišei moderne Srbije" će vas oduvati

Knjiga “Udruženje građana protiv svih ili klišei moderne Srbije” će vas oduvati

Urnebesno, duhovito i vrlo aktuelno – Knjiga “Udruženje građana protiv svih ili klišei moderne Srbije” će vas oduvati

Dan u Beogradu predstavlja prvo izdanje knjige „Udruženje građana protiv svih ili klišei moderne Srbije“, koju je napisao Nemanja Nikolić.

Pisac se na duhovit, lagan, ali istovremeno ozbiljan način bavi svim apsurdima Srbije. Radnja se dešava u bliskoj budućnosti, ali se odnosi kako na prošlost tako i sadašnjost, pošto se neke stvari u Beogradu i Srbiji nikada neće promeniti. Nemanja Nikolić piše pitko i provokativno.

„Udruženje građana protiv svih ili klišei moderne Srbije“ prati grupu gubitnika sa Novog Beograda koji nisu mogli ni da pretpostave koliko će dramatične biti posledice njihovih nepromišljenih postupaka.

U zapletu, koji počinje uz najjeftinije pivo ispred lokalne prodavnice u jednom od solitera, službe bezbednosti, svetski narko karteli i političari pokušaće da ostvare svoje mračne ciljeve.

Da li će depresivni doktor, inženjer bez posla, sitni diler marihuane i studentkinja književnosti zaposlena u knjižari uspeti da spasu žive glave pošto se u njihov sumanuti plan umešaju i akteri koje nisu planirali?

„Udruženje građana protiv svih ili klišei moderne Srbije“ jeste triler, ali i urnebesna (na momente crna) komedija o apsurdima srpskog društva.Dan u Beogradu predstavlja: Nemanja Nikolić – Udruženje građana protiv svih ili klišei moderni Srbije

Povodom izlaska knjige Nemanja Nikolić je izjavio:

– Rad na rukopisu počeo sam još pre nekoliko godina, a knjiga je trebalo da predstavlja banalizovanu, komičnu budućnost našeg društva. Ipak, određeni bizarni događaji i realnost u kojoj živimo su učinili da sve deluje realnije nego što je bila ideja. Tako da je stvarnost u nekim aspektima prevazišla moju maštu. I pored toga, tekst je veseo, zabavan i nadam se pomalo pametan.

Knjiga može da se kupi online i knjižarama (Makart, Delfi, Vulkan).

O autoru

Nemanja Nikolić je osnivač i glavni i odgovorni urednik Domino magazina. Studirao je Srpsko-svetsku književnost na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, ali je stekao zvanje diplomiranog ekonomiste. Završio je Petu beogradsku gimnaziju i Osnovnu školu „Vladislav Ribnikar“. Pre pokretanja popularnog portala bavio se novinarstvom, marketingom i odnosima sa javnošću. Radio je kao regionalni medijski koordinator Inicijative mladih za ljudska prava, vodio više štampanih i internet medija i bio direktor marketinga u velikoj IT kompaniji. Važi za cenjenog konsultanta iz oblasti strategija komunikacija, content marketinga i internet poslovanja.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!