Wednesday, May 22, 2024
HomeGreenKoje namirnice se čuvaju van frižidera

Koje namirnice se čuvaju van frižidera

Postoje namirnice koje je bolje čuvati na sobnoj temperaturi, nego u frižideru. Ovo su neke od njih…

Krompir: Čuvajte ga u ostavi, u papirnim kesama i tako će duže trajati. Niže temperature negativno utiču na ukus krompira.
Crni luk: Neophodno mu je cirkulisanje vazduha, pa ga držite u mrežastoj kesi u kojoj ste ga i kupili, ali nikako u blizini krompira koji ispušta vlagu i gasove koji mogu da ubrzaju truljenje.
Beli luk: Čuvajte u ostavi, na sobnoj temperaturi i potrajaće i do dva meseca.
Paradajz: Ako stoji u frižideru može da izbledi. Najbolje je da ga držite na sobnoj temperaturi u plastičnim kesama, a ako želite da ubrzate njegovo sazrevanje, stavite ga u papirnu kesu.
Ljuti umaci: Ovo je iznenađujuće, ali ljuti umaci mogu da vam potraju i do tri godine kada ih čuvate u ostavi.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!