Monday, May 6, 2024
HomeGreenKulinarske zagonetke: 5 malih tajni za bolji ukus

Kulinarske zagonetke: 5 malih tajni za bolji ukus

Svaki pravi kulinar ima neke svoje tajne koje pomažu da jelo bude bolje i ukusnije. Iskoristite ovih pet jednostavnih trikova koje daje Alton Braun, autor knjige „Opremite svoju kuhinju“.
TESTENINA

  • Kuvajte je u najmanje litar vode da biste ublažili krtost. Posolite vodu, s najmanje kašičicom soli, pre nego što će provriti, a kad provri dodajte kašičicu ulja.

JAJA

  • Ako želite da dobijete ni previše tvrda ni previše rovita barena jaja, kuvajte ih na pari. Tako će se kuvati postepeno. Kuvajte ih 12 minuta, a kada su gotova, potopite ih u hladnu vodu.

PALAČINKE

  • Odvojte suve od tečnih sastojaka, a kad ih spojite, promešajte ih varjačom ne više od 10 puta. Ako testo previše mešate, dobićete teške i krte palačinke, koje neće biti vazdušaste.

TOST BEZ TOSTERA

  • Sir stavite između dva parčeta hleba, a hleb premažite puterom sa spoljne strane. Zagrejte dva teflonska tiganja na najjačoj temperaturi, pa ih sklonite s vatre. Sendvič sa sirom držite između dva tiganja pet minuta. Dobiće zlatnu koricu, pa će samim tim imati i lepši ukus.

RIBA

  • Marinirajte oslić u maslinovom ulju, utrljajte kim, korijander i čili. Zaboravite na biber u zrnu jer on izgori. Tako pripremljenu ribu ostavite pet minuta u rerni i ne okrećite je. Znaćete da je gotova kada bude mekana, a ostane sočna.

 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!