Monday, February 26, 2024
HomeBlueLAFARGE proslavio deceniju uspešnog poslovanja i uspešne gradnje u Srbiji

LAFARGE proslavio deceniju uspešnog poslovanja i uspešne gradnje u Srbiji

Kompanija Lafarge, lider u proizvodnji cementa i vodeći snabdevač građevinske industrije u Srbiji, sinoć je u prelepom ambijentu Belog Dvora obeležila Deceniju uspešnog poslovanja u Srbiji uz predstavnike privrede, Vlade, lokalne zvaničnike, predstavnike diplomatskog kora i sa svojim zaposlenima .
Danas je Lafarge vodeći snabdevač građevinske industrije Srbije i pokretač ekonomskog razvoja regiona. Najkvalitetniji Lafarge materijali ugrađeni su u najznačajnije kapitalne objekte u Srbiji. Most kod Beške, Most na Adi, Avalski toranj, a brojni stambeni i poslovni objekti, samo su neki od projekata koje smo realizovali.
Iznenađenje večeri bio je koncert Aleksandre Radović, a program je vodila Marija Kilibarda.
Proslavi su između ostalih prisustvovali francuski Ambasador Fransoa Gzavije Denio, Ambasador UN u Srbiji, Božidar Đelić, Goran Pitić i mnogi drugi …
Goste je u ime kraljevske porodice pozdravila gospođa Alison Endrjuz, ćerka Princeze Katarine, a potom se obratio i Generalni direktor Lafarge u Srbiji Gosp. Kostin Bork, rečima:
Zahvaljujući posvećenosti i angažovanju, uspeli smo da izgradimo stabilnu, savremenu i snažnu kompaniju, vodećeg dobavljača građevinske industrije u Srbiji i pokretačku snagu ekonomskog razvoja regiona. Ponosni smo na naše rezultate i činjenicu da su naš rad i energija ugrađeni u kapitalne objekte koji su simboli najznačajnijih, savremenih građevinskih poduhvata u Srbiji. Suočavajući se sa izazovima kao što su ubrzana urbanizacija, mi se izdvajamo po specifičnom načinu gradnje, doprinoseći boljem kvalitetu života i zaštiti životne sredine.
Srećni smo što imamo priliku da budemo deo srpske arhitektonske i građevinske istorije i obećavamo da ćemo još mnogo decenija zajedno graditi u Srbiji!“ izjavio je tim povodom Costin Borc, direktor Lafarge Srbija, i dodao “Mi u Lafarge-u smo veoma ponosni na doprinos koji pružamo lokalnim zajednicama. Naši proizvodi su prilagođeni nameni i zahtevima lokalnih kupaca i tražišta. Naše poslovanje omogućuje zapošljavanje stručne radne snage, doprinoseći lokalnoj ekonomiji kroz poreze i naknade, a takođe i angažovanjem lokalnih izvođača radova i zajedničkim projektima sa lokalnom zajednicom“.
Tokom proteklih deset godina, Lafarge je uložio preko sto miliona evra u modernizaciju beočinske fabrike cementa, što se odrazilo na unapređenja u oblasti životne sredine kao i dodatnih šest miliona evra u različite programe korporativnog – društveno odgovornog poslovanja i brojne donacije. Podrška Lafarge-a lokalnoj zajednici je takođe izražena kroz dobrovoljno angažovanje i rad na raznim projektima tokom ovog perioda.
Bezbednost i zdravlje na radu će uvek biti prioritet broj jedan za Lafarge. Ove godine, u Lafarge-u je obeleženo pet godina bez povrede za izvođače radova i 2,5 godine bez povrede za zaposlene Lafarge-a – jedinstveni rezultat u ovoj oblasti u Srbiji. Lafarge Srbija je takođe član ekskluzivnog kluba najbezbednijih fabrika Grupe– Health & Safety Excellence kluba.
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!