Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueArt ShowLav je rođen!

Lav je rođen!

Tokom tek završenog South by Southwest festivala u SAD održana je dugo očekivana premijera filma “Reincarnated”, koja govori o neverovatnoj ličnoj i muzičkoj transformaciji Snoop Dogg-a, zvezde ovogodišnje EXIT R:Evolucije. 
Jedan od najvećih hip hop izvođača svih vremena, Snoop Dogg, predstavio je javnosti svoj novi alter ego koji nosi ime Snoop Lion. EXIT s ponosom predstavlja neponovljivu priliku da na ovogodišnjoj glavnoj bini festivala vidimo sudar dve ličnosti, dva alter ega, dva totalno različita muzička pravca u izvođenju jednog čoveka.
U filmu, reper doživljava reinkarnaciju u muzičkom i filozofskom smislu tokom boravka na Jamajci gde je i rođena ideja o Snoop Lionu – liku koji se kroz rege muziku zalaže za mir i ljubav, odbacujući svoju problematičnu prošlost. “Nisam tek tako odlučio da odem na Jamajku, duh rege muzike i rastafari su me pozvali. Došao sam da napravim novi album, da snimim film i da otkrijem pravog sebe. Zato, kad spoznaš koji ti je životni put, treba da ga se držiš i da budeš najbolji u tome što radiš.” – izjavio je ovom prilikom Snoop.
“Reincarnated” nam pruža priliku da vidimo Snoop Dogga u jednom novom svetlu, kako emotivno priča o odrastanju i svojim snovima o životu daleko od ulice i nasilja koji su obeležili rani period njegove karijere. Priseća se i svoje mladosti, uloge koju je imao u bandama, smrti svojih velikih prijatelja Tupac Shakura i Nate Dogga, kao i perioda saradnje SA čuvenim Dr. Dreom. Film prati posetu čuvenom Trench Town-u, delu Kingstona koji se smatra kolevkom rege muzike, u kome su živeli i stvarali legendarni Bob Marley i Peter Tosh.

Snoop se takođe sreo i sa rastafarijanskim sveštenicima, a njegovo novo ime, u duhu ove vere, blagoslovili su sin najvećeg rege muzičara svih vremena Boba Marleya, Damian, Bunny Wailer, član originalne postave grupe The Wailers, kao i mnogi drugi velikani rege scene. Ipak, ono što je najznačajnije u filmu je metamorfoza koju je Snoop doživeo kao umetnik: „S ovim albumom želim da pošaljem poruku ljubavi i skrenem pažnju na sjajnu muziku nastalu na ovom divnom ostrvu, čija namena je oduvek bila da pozitivno menja svet i ima poseban život za sebe“. 
Film “Reincarnated” najavljuje novi, istoimeni album Snoop Liona koji izlazi 23. Aprila. Album, koji je producirao Diplo, poznat i pod imenom Major Lazer, trenutno najcenjeniji producent ovog muzičkog žanra, imaćemo prilike da čujemo tokom EXIT festivala, od 10-14. Jula.
Lična R:Evolucija Snoop Dogga u Snoop Liona dešava se uporedo sa R:Evolucijom EXITa, što nam daje neponovljivu priliku da na ovogodišnjoj glavnoj bini festivala vidimo sudar dve ličnosti, dva alter ega, dva totalno različita muzička pravca u izvođenju jednog čoveka. Eksplozija rima i energičnih bitova Snoop Dogga sukobiće se sa ležernim rege ritmovima i pozitivnim porukama Snoop Liona u nezaboravnom spektaklu. Snoop i EXIT ove godine zajedno šalju poruku koja ima za cilj da pokaže ljudima da je promena deo ljudske prirode, kao i da možemo da promenim svet, ali samo ako prvo promenimo sebe.
Trejler za film “Reincarnated” možete da pogledate ovde:

Budi deo promene, kao što su već i Atoms for Peace, Snoop Dogg aka Snoop Lion, Bloc Party, DJ Fresh Live, Seth Troxler, Dubfire, Friction, Pan-Pot, Matador live, SubbAn b2b Adam Shelton, Apollonia i Deniz Kurtel, Skism, Brookes Brothers, Inspector Dubplate, Dub Phzsics, The Prototypes, kao i svi oni izvođači koji će to tek da postanu!
Trenutno aktuelna cena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival iznosi 5.990 dinara, i mogu se kupiti na gigstix.com kao i na Gigstix prodajnim mestima u Novom Sadu, Beogradu, Subotici, Čačku, Kragujevcu, Kraljevu, Nišu, Zemunu i Novoj i Staroj Pazovi.
Studenti i srednjoškolci mogu da kupe petodnevne ulaznice sa popustom od 55% za 5.490 dinara na Gigstix prodajnom mestu u Pariskom magazinu u Novom Sadu. Svi koji nisu iz Novog Sada treba da pišu na tix@gigstix.com.
Pratite redovno www.exitfest.org, jer u narednom periodu slede objave novih imena.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!