Friday, May 24, 2024
HomeOrange„Marija Stjuart” 19. januara u bioskopima „Cineplexx“ i „Vilin Grad“

„Marija Stjuart” 19. januara u bioskopima „Cineplexx“ i „Vilin Grad“

Donicetijeva opera „Marija Stjuart“, direktno će se iz Metroplitena prenositi na velikim platnima bioskopa „Cineplexx“ u Beogradu i Kragujevcu i „Vilin Grad“ u Nišu, 19. januara od 18 časova i 55 minuta.
Druga opera slavne Donicetijeve trilogije o dinastiji Tjudor ove sezone se premijerno izvodi na sceni Metropolitena. Reditelj opere je Dejvid Mekvikar, koji je prošle sezone režirao i „Anu Bolen“. Snimak ove prve priče Donicetijeve trilogije iz Bečke Državne opere domaća publika je mogla da vidi u operskoj predsezoni bioskopa „Cineplexx“.
„Donicetijeve tri opere o Tjudorima vrlo se razlikuju u tonu, raspoloženju i muzici. Za razliku od prošlogodišnje Ane Bolen, u kojoj smo pažljivo sledili istorijske detalje, u Mariji Stjuart odlučili smo se za slobodniji vizualni stil. Umesto da bude odraz istorijskog, želeli smo da oslika romantični duh priče i Donicetijeve muzike“, objašnjava Mekvikar.
Ulogu buntovne škotske kraljice Marije tumači Džojs Didonato. U ulozi njene moćne rivalke, kraljice Elizabete I, debituje južnoafrički sopran Elza van den Hiver. Grofa Lestera izvodi Metju Polencani, koga su posetioci bioskopa „Cineplexx“ i „Vilin Grad“ već videli u ulozi Nemorina u operi „Ljubavni napitak“. Dirigent je Mauricio Benini.
Sve informacije se mogu naći na veb adresi opera.cineplexx.rs.
Insert možete pogledati ovde:

 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!