Wednesday, April 17, 2024
HomeRedLepota/KozmetikaMejkap zablude koje čine da izgledamo starije

Mejkap zablude koje čine da izgledamo starije

Šminka nam pomaže da sakrijemo nedostake i istaknemo prednosti. Ipak, ako je ne koristimo na pravi način, ona može učiniti da izgledamo starije nego što jesmo. Sitne mejkap zablude koje žene uporno ponavljaju samo štete njihovom izgledu. Kako i ti sebi ne bi dodavala godine, otkrivamo najčešće mejkap zablude!
Korektor pre pudera
Većina žena veruje da će bolje prekriti nedostatke ukoliko korektor nanese pre pudera. No, profesionalni šminkeri upozoravaju da je to velika greška!
Puder na celom licu i ispod očiju
Puder uglavnom nanosimo na čitavo lice, uključujući i vrat, i područje oko očiju. Da li si znala da puder ulazi u sitne linije oko očiju, naglašava ih i čini da izgledamo starije? Kako bi izgledala u skladu sa svojim godinama, na područje ispod očiju nanesi samo kremu, korektor i hajlajter.
Imam bronzer, rumenilo mi ne treba
Rumenilo i bronzer nisu isto. Bronzer služi za senčenje lica, te ga ne treba koristiti umesto rumenila. Velikom četkom bronzer nanesi na obraze ispod jagodica, čelo i bradu, a potom nanesite rumenilo u nekoj svežoj nijansi.
Ajlajner dužinom celog kapka
Ako imaš sitne oči, ajlajner nikada nemoj nanositi celom dužinom kapka. Kako bi oči vizuelno učinila krupnijim, ajčajner nanesi do polovine kapka i zavij ga prema gore.
Tamna senka preko čitavog kapka
Samo retkim devojkama dobro pristaje tamna senka na očima, nanesena na čitav kapak. Da bi što bolje istakla oči, najbolje je da tamnu senkuu ublažiš belom ili bež nijansom koju ćeš naneti na ivice kapaka – uz koren nosa i ispod obrva.
 
 
Izvor: Joy

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!