Monday, December 4, 2023
HomeRedLepota/KozmetikaMlekom, krompirom i krastavcima protiv podočnjaka

Mlekom, krompirom i krastavcima protiv podočnjaka


Oblog od mleka, “make up” trikovi i kreme s vitaminom K najbolji su “alati” za odmoran i svež izgled, a kriške krompira ili krastavca pojačavaju cirkulaciju.
Premalo sna ili vode kao i previše soli najčešći su krivci tamnih kolutova ispod očiju. Zato spavajte barem sedam sati, a tokom dana pijte najmanje dve litre vode. Podočnjaci mogu upućivati i na manjak vitamina. Noćne kreme za lice koje sadrževitamin Kretinol ublažiće područje oko očiju. Mogu pomoći i “make up” trikovi.
Ne nanosite maskaru na donje trepavice, nego je u debelom sloju nanesite samo na gornje. To će odvući pažnju s vrećica ispod očiju i usmeriće je na vaše trepavice.Izbegavajte plaveljubičaste tonove, koji takođe privlače pažnju. Klonite se krema i drugih proizvoda koji sadrže ulja jer ističu otečene oči i dodatno ih opterećuju.
I očima treba čaja ili mleka
Uronite dve pamučne vate u čašu hladnog, punomasnog mleka. Natopljenu vatu stavite na oči i ostavite da deluje oko deset minuta. Možete i prokuvati dve kesice čaja,najbolje od kamilice. Ohladite ih, stavite na oči i ostavite da deluju.
Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!