Thursday, June 13, 2024
HomeBlueMultimedija bez granica

Multimedija bez granica


Ako se vratimo samo 10 godina unazad videćemo da korisnici Mac mašina nisu imali veliku softversku podršku, kakvu imaju sada, naročito u segmentu koji se zove multimedija i brzo editovanje fotografija, filmskih zapisa i zvučnih materijala. Sa pojavom iLife paketa stvari su se promenile nabolje i iz godine u godinu ovaj set aplikacija donosio je sve vee mogućnosti da bi u svojoj poslednjoj verziji bio ispred svih Windows rešenja. Dragi naši čitaoci (verujemo i vlasnici Mac mašina) premijerno vam predstavljamo iLife 11 i njegova tri glavna aduta…
iPhoto 11
iPhoto je jedan od najpopularnijih programa iLife paketa i u svom novom izdanju donosi nekoliko vrlo zanimljivih stvarčica. Kao prvo tu je nešto drugačije grafičko okruženje, koje je sada prilagođeno i za rad u full screen modu, ali i daleko bolje rešena organizacija fotografija. Slike možete složiti na više načina, preko lica, mesta, lokacije, događaja, a ono što nam se posebno dopalo je opcija za direktno šerovanje fotosa na neke od popularnih društvenih mreža (Facebook, Twitter…). Tu su brojni templejti, mnogo interesantnih dodataka za ulepšavanje fotografija, ali i daleko bolje sređen sistem za obradu fotografija i slanje na štampu. Ah da ne zaboravimo, sada možete kreirati posebnu vrstu čestitki i pozivnica koje po štampanju mogu izgledati kao da su izgravirane. Sve to i još mnogo toga sa novim – iPhoto 11 softverom.
iMovie 11
iMovie već duži niz godina unazad predstavlja jednu od veoma popularnih alatki kod korisnika Mac računara. Konceptualno je prvo bio zamišljen kao Movie Maker, da bi vremenom sa razvojem novih tehnologija postao vrhunski softver za obradu filmova i video klipova. Ujedno on je i savršen organizator, tako da njegovim korišćem možete rešiti pitanje sortiranja filmova i vaših video klipova. Sada napokon vaše kućne video snimke možete urediti tako da izgledaju kao Holivudski spektakli, sa lepim uvodnim špicama i završnicama. Na raspolaganju vam je veliki broj specijalnih efekata, kao i poznatih filmskih muzičkih tema koje mogu pratiti video materijal koji ̎montirate̎. Vreme je da osetite maksimalno uživanje u kreiranju sopstvenog video materijala i obradujete kako sebe, tako i svoje najbliže uz – iMovie 11 program.
GarageBand 11
GarageBand u svom novom izdanju i blago redizajniranom okruženju je sve što vam je potrebno ukoliko želite da naučite da pravite muziku, virtuelno vežbate sviranje nekog instrumenta ili pak isti sinhronizujete sa GarageBand-om. U svom novom izdanju ovaj popularni softver dolazi sa mnogo više zvučnih efekata, još većim brojem instrumenata i neverovatnim setom mikseta, zbog kojih ćete zaboraviti na one prave, jer zaista nema šta ne mogu da učine. Svet muzike može biti drugačiji sa vašom maštom i GarageBand 11 softverom.
…i na kraju
Svakako cela priča o prednostima novog iLife 11 paketa ne bi imala nikakvog smisla da se radi o nekom preskupom paketu alata, ali to nije tako. Cena mu je za naše uslove veoma korektna, a iz Apple-a su nas opet počastili različitim vrstama, pa su tu sada ponovo sa nama – Retail Pack i Family Pack, a na vama je samo da se odlučite koji vam više paše. Očekuje se da im cena za domaće tržište bude slična kao i kod prethodnih verzija, što je upravo i razlog više za našu toplu preporuku svim vlasnicima Mac mašina.
Cena (sa PDV-om): Familijarno pakovanje – 9.890,00 dinara
Kontakt: Apcom – http://store.apcom.rs

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!