Wednesday, May 22, 2024
HomeBlueNa Mobile Monday predstavljen prototip smartfona sa Firefox OS

Na Mobile Monday predstavljen prototip smartfona sa Firefox OS

Prototip telefona sa Mozilla Firefox mobilnim operativnim sistemom imali su priliku da vide i testiraju svi posetioci manifestacije „Mobile Monday“ održanoj u Kulturnom centru Grad. Zahvaljujući saradnji sa Mozillom, Telenorovi korisnici će krajem godine biti u prilici da koriste pametne telefone sa ovim operativnim sistemom.    

Telenor je najavio celodnevnu radionicu „Developers’ Day“ za subotu 8. jun, na kojoj će svi prijavljeni učesnici imati obuku na temu kreiranja aplikacija za Firefox operativni sistem. Svi zainteresovani za ovu radionicu moći će da se prijave putem Telenorovog sajta. Krajem juna, Telenor će objaviti konkurs za kreiranje najbolje aplikacije na Firefox operativnom sistemu. Autor najbolje aplikacije osvojiće 5.000 evra, dok je ukupan fond nagrada za ovo takmičenje je 12.000 evra. Propozicije konkursa biće objavljene na sajtu Telenora, kao i na većini foruma.
„Operativni sistem zasnovan na Firefox platformi ima veliki potencijal zahvaljujući jednostavnoj izradi aplikacija. Zato organizujemo Developers’ Day i takmičenje kako bismo lokalne programere na tržištima na kojima smo prisutni stimulisali da razvijaju aplikacije koje su korisne i važne na lokalnom nivou, ali i kako bismo podigli svest o novom operativnom sistemu. Očekujemo da će telefoni koji koriste Firefox platformu doprineti povećanju broja korisnika mobilnog interneta na našim tržištima, jer ćemo ponuditi uređaje sa naprednim i lokalno relevantnim sadržajem po povoljnim cenama,“ izjavio je Nemanja Žilović, direktor marketinga u Telenoru.
Cilj Mozille i Telenora je da korisnicma pruže funkcionalan i pristupačan pametni telefon, koji će uz Telenorovu Pametnu mrežu korisnicima pružiti najbolje mobilno internet iskustvo.
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!