Pogledaj 10 najboljih svetskih hotela, koje je izabrao američki magazin Travel+Leisure!
Singita Grumeti Reserves, Serengeti National Park, Tanzanija

Singita Grumeti Reservs, inače deo nacionalnog parka Serengeti, svojim gostima nudi buđenje uz pogled na divlji život Afrike. U sedam apartmana dočekaće vas luksuzni nameštaj od mahagonija. U svakom od apartmana gosti mogu uživati u privatnom bazenu i prelepom vrtu, a za opuštanje tu su teniski tereni, joga i spa centar. Oni željni avanture mogu jahati na konjima ili na bikovima.
Triple Creek Ranch, Darby, Montana, SAD

Hotel Triple Creek Ranch u planinama Montane uključuje 23 drvene kabine u kojima možete uživati ispred kamina, ili u večeri koju će pripremiti vrhunski svetski kuvari. Osim u dobroj hrani, posetioci se mogu uputiti u istraživački pohod u helikopteru, dok ih zimi čekaju domaći kolači s osobljem odevenim u kaubojsku odeću.
Southern Ocean Lodge, Kangaroo Island, Australija

Na samo 30 minuta vožnje od Adelaida očekuje vas 21 luksuzni apartman Southern Ocean Lodgea. Na samom ulazu u hotel gosti uče kako da očuvaju životnu sredinu, a hotel ne koristi klima uređaje već prirodnu ventilaciju. Okružuje ga netaknuta priroda koju su vlasnici hotela prepustili organizacijama koje brinu o okolini.
Oberoi Udaivilas, Udaipur, Indija

Hotel Oberoi Udaivilas na obali jezera Pičola svojim gostima obećava kraljevski tretman. Do hotela vas vozi privatni trajekt namenjen isključivo gostima, poslužuje vas batler, a iz sobe se pruža pogled na planine Aravalli. Vrhunska ponuda ovog hotel uključuje i stručnog vodiča na engleskom jeziku
Discovery Shores, Boracay, Filipini

Pogled s Discovery Shore hotela pruža se na četiri kilometra dugu peščanu Belu plažu, jednu od najpoznatijih svetskih plaža. Svaki od 88 luksuzno opremljenih apartmana gledaju na more, a gostima koji ne vole more nude i privatne bazene. U resortu ih očekuje bar u kojem mogu da uživaju u koktelima i karaokama.
Nayara Hotel, Spa & Gardens, La Fortuna de San Carlos, Kostarika

Hotel Nayara okružuju, još uvek aktivni vulkan Arenal, prašuma i vesele boje – inače prepoznatljiv znak Kostarike. U 50 apartmana gosti mogu uživati u džakuziju i masažama, a avanturu mogu potražiti na jahanju, raftingu i planinarenju.
Singita, Kruger National Park, Južnoafrička Republika

Hotel Singita smešten je u nacionalni park Kruger. Osim u lepotama životinjskog i prirodnog sveta, gosti mogu uživati u hotelskim iznenađenjima, poput romantičnih večera uz sveće na otvorenom. Osim toga, posetioci mogu da vežbaju u teretanama, zatim da se opuste se u spa centru, umetničkoj galeriji ili u vinskim podrumima s odličnim vinom.
Palacio Duhau – Park Hayatt, Buenos Aires

Ovaj luksuzni hotel predstavlja kombinaciju dvaju zgrada. Prvu je 1934. izgradio jedan francuski arhitekta, dok je druga moderna Posadas zgrada iz 2006. godine. Osim podzemne umetničke galerije, gosti mogu uživati u vinoteci koja broji više od 3500 vrhunskih argentinskih vina.
Ngorongoro Sopa Lodge, Arusha, Tanzanija

Iz Ngorongoro Sopa Lodges hotela pruža se pogled na ugašeni vulkan Ngorongoros, koji se često naziva i osmim čudom sveta. U 96 soba, koliko broji ovaj vrhunski hotel, goste očekuje kraljevski tretman.
Singita Sabi Sand, Kruger National Park Area, Južnoafrička Republika

Vrhunsko odmaralište, koje je uredio slavni dizajner Ralf Loren. U uslugu je uključen i privatni batler, koji će zapamtiti šta najviše volite da jedete i pijete. Iz 12 apartmana pruža se pogled na Peščanu reku. Luksuzni resort uključuje teretane, spa centre i vinoteke.
Izvor: Joy