Wednesday, April 17, 2024
HomeRedLjubav & SeksNajčešće zablude o ljubavi iz romantičnih filmova

Najčešće zablude o ljubavi iz romantičnih filmova

Iako smo svesni da su savršene ljubavne priče kakve gledamo svakodnevno u holivudskim romantičnim filmovima nemoguće, mi i dalje uzdišemo dok gledamo Džuliju Roberts i Ričarda Gira na ekranu. Tražimo sličnosti sa našim ljubavnim pričama i nadamo se da će i nas jednog dana zateći takva filmska ljubav.

Evo nekih od najčešćih filmskih zabluda o ljubavi.
Zabluda br. 1: Princ na bijelom konju
Svi sanjamo idealnog muškarca, a u filmovima te srećnice i dobiju savršenog muškarca. Iako on ima neke mane, te mane su uglavnom simpatične. Stvarnost je ipak drugačija – niko nije savršen i ne bi trebalo da otpisujete nekoga samo zato što nije onakav kakvim ste ga vi oduvek zamišljali.
Zabluda br. 2: Samo je ljubav dovoljna
Romantični filmovi često propagiraju ideju o ljubavi koja je savršena sama po sebi i moguća u svakoj kombinaciji, a nikakvi spoljašnji uticaji ne mogu je poljuljati ni umanjiti. Nažalost, stvarni problemi se ne mogu rešiti kao iz šale, i u ljubav je potrebno uložiti mnogo kako bi se ona održala.
Zabluda br. 3: Njena ljubav ga je promenila
Otkada ju je upoznao, njegov život je pronašao smisao i njihova ljubav ga je izvela na pravi put. Ljudi se menjaju, prilagođavaju i prave kompromise, ali teško da ćete celokupni način razmišljanja i stil života jedne osobe (posebno muškarca) uspeti da promenite u roku od nekoliko dana.
Zabluda br. 4: Svako ima svoju srodnu dušu – i to jednu
Divno je verovati da svako od nas ima srodnu dušu koja nas negde čeka dok je mi tražimo, ali pomislite samo koliko potencijalnih partnera ostavljate u potrazi za onim pravim u kojeg ćete se zaljubiti na prvi pogled.
Zabluda br. 5: Živeli su srećno do kraja života
Praktično da nema filma koji pokazuje šta se desilo posle. Zbog toga se nameće zabluda da ljubav traje stalno istim intenzitetom kao u početku. A šta se desi kada dođu deca, kada je ponestalo novca ili kada zapadnu u krizu.
Izvor: Lepota i zdravlje

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!