Friday, May 24, 2024
HomeRedLjubav & SeksNajčešći uzroci seksa bez orgazma

Najčešći uzroci seksa bez orgazma

Mnoge žene jednostavno ne mogu doživeti orgazam. neke priznaju da imaju problema sa postizanjem vrhunca, a druge to skrivaju i glume da su zadovoljne.
Ukoliko ni ti ne možeš da postigneš orgazam, predstavljamo ti neke od najčešćiih uzroka za to, ali i rešenje problema.
Stav o seksu
Neke devojke su previše patrijarhalno odgajane, te seks smatraju nečim pogrešnim i neprimerenim. Iako su svesne da ne rade ništa loše, podsvest ih često sprečava da uživaju. Reši se što pre pogrešnih stavova kako bi istinski mogla da uživaš u seksu jer upravo je zadovoljstvo cilj svakog seksualnog odnosa.
Nezainteresovanost
Da bi zaista uživala u seksu treba da znaš šta ti prija, a šta ne. Ako se striktno pridržavaš misionarske poze, i suzdržavaš se da isprobaš nove stvari – propuštaš mnogo! Nezainteresovanost je često jedan od glavnih razloga zbog kojeg mnoge žene ne mogu doživeti orgazam.
Gde si ti u toj vezi?
Neke žene upoznaju muškarca, imaju seks za jednu noć i bez problema dožive orgazam, dok se druge sa strancem jednostavno ne mogu opustiti. Nije važno da li ste se tek upoznali ili ste u vezi već godinama, važno je kako se osećaš sa svojim partnerom. Kada je u pitanju avantura za jednu noć – neke žene se lakše opuste jer nemaju srama. U dugim vezama žene znaju da budu prilično zatvorene jer se plaše da bi ih partner mogao osuđivati ako iznesu svoje stvarne želje.
Iskustva iz prošlosti
Iskustva iz prošlosti mogu i te kako uticati na tvoju sadašnju vezu. Tvoj bivši bio sebičan u vezi, navikla si da vodiš ljubav na određen način zbog kojeg si zaboravila da postoje i druge opcije, plašiš se da se prepustiš nekom drugom ili još uvek nisi potpuno opuštena s novim partnerom – samo su neki od mogućih razloga zbog kojih ne možetš doživeti vrhunac.
Kompleksi
Opsednutost fizičkim izgledom sigurno će se negativno odraziti na tvoj seksualni život. Ako stalno misliš o tome kako tvoja zadnjica, bokovi ili stomak izgledaju za vreme seksa, tvoje misli neće biti fokusirane na užitak, što znači da će i orgazam sigurno izostati.
 
Izvor: Joy

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!