Monday, December 4, 2023
HomeOrangeNajčudnija "ukleta" mesta na svetu

Najčudnija "ukleta" mesta na svetu

Gotovo da nema čoveka na svetu koji ne zna za Bermudski trougao. Bilo da verujete u njegovo postojanje ili ne, ne možete osporiti da je mogućnost da na jednom mestu na svetu možete nestati bez traga, prilično uzbudljiva.
Pećine Čikibul (Chiquibul), Beliz
Ovaj pećinski sistem koji je urezala reka Čikibul u Centralnoj Americi smatra se Ksibalbom – podzemnim svetom drevnih Maja.
Prevod Kibalbe “mesto straha”, trebalo bi da vam približi ideju o čemu se ovde radi. Reč je, naime, o domu “Gospodara smrti” i njegovih podanika koji su specijalizovani za slanje pošasti na lokalno stanovništvo.
Navodno se u pećinama i dalje mogu čuti krici majanskih vođa koji se bore sa demonima, ali je veća verovatnoća da je reč o povicima turista.
Stanley Hotel, Estes, Kolorado
Ovaj hotel u Koloradu bio je inspiracija za “Isijavanje” (The Shining) Stivena Kinga, budući da je taj autor jednom prilikom priznao da je čuo povike zaigranih duhova dece u hodnicima.
Drugi duhovi viđani su u kupatilima, a dirke klavira pritiskane su same od sebe. Ipak ,kažu da je većina tih duhova bila prijateljski nastrojena.
Problem je očigledno bio u Džeku Nikolsonu, koji nije mogao da ih podnese.

Aokigara šuma, Japan
Ova šuma u podnožju planine Fudži smatra se najukletijim mestom u Japanu. Naseljavaju je razna bića – od duhova do goblina i demona.
Lokačne legende kažu da se u drveću nalaze lica koja vrište, a lošoj reputaciji doprineo je i veliki broj samoubistava koji se tu događa. (Priča se da se nalazi na drugom mestu, posle Golden Gate mosta po broju samoubistava).
Ovo mesto čak je i japanski pisac Vataru Curumi nazvao “savršenim mestom za umiranje” u njegovom “Kompletnom vodiču za samoubistva”.
 
Izvor: B92

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!