Bilo da su od krušaka, grožđa, šljiva ili jabuka, pite su super poslastice. Prave se brzo i jednostavno, a imaju savršen ukus. Isprobajte nove recepte i uživajte u mirisima koji će se širiti iz vaše kuhinje.
SAVIJAČA S JABUKAMA I SIROM
POTREBNO JE: Pakovanje tankih kora za pitu, 1 kg jabuka, 500 g sremskog sira, 1 jaje, 3 kašike pavlake, 3 kesice vanilin šećera, 5 kašika šećera, 50 g rastopljenog maslaca
PRIPREMA
Jabuke očistite, izrendajte, dodajte im dve kesice vanilin šećera i tri kašike šećera, pa dobro promešajte. Sir umutite s jajetom, pavlakom, vanilin šećerom i dve kašike šećera. Odvojte tri kore, svaku poprskajte uljem, a poslednju premažite sirom, pospite jabukama, zarolajte, pa stavite u pleh obložen pek-papirom. Ponavljajte postupak, dok ne utrošite sav materijal. Savijače premažite rastopljenim maslacem i pecite 30 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Blic-Žena