Wednesday, December 11, 2024
HomeGreenNajslađi je domaći hleb: 3 recepta za mirisne vekne (2)

Najslađi je domaći hleb: 3 recepta za mirisne vekne (2)

Kada je porodica na okupu nema ništa lepše od zajedničkog obroka. Ukoliko uz topao, domaći ručak servirate i sveže umešen hleb svi će se osećati izuzetno. Predlažemo vam tri recepta za neobične vekne.
DVOBOJNI RAŽANI HLEB
POTREBNO JE: 500 g ražanog brašna, kašičica i po soli, 2 kašičice šećera, kvasac, 4 dl tople vode, 1 dl ulja, 3 kašike kakaoa, pola kašičice mlevenog kima.
PRIPREMA
U posudu s brašnom umešajte kvasac prethodno razmućen sa šećerom u tri decilitra tople vode. Posolite i sipajte mleveni kim. Izmesite i od dobijenog testa odvojte trećinu. Kakao razmutite sa decilitrom tople vode i uljem. Kakao masu sjedinite sa dve trećine testa. Podmazan duguljasti kalup malo nakrenite u stranu, pa uzduž sipajte deo testa s kakaoom, preko njega svetlije testo i tako sve dok se ne utroši. Veknu premažite vodom i ostavite da odstoji pola sata pokrivena. Pecite 45 minuta na 180 stepeni.
Izvor: Blic – Žena
 

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Dešavanja