Kada je porodica na okupu nema ništa lepše od zajedničkog obroka. Ukoliko uz topao, domaći ručak servirate i sveže umešen hleb svi će se osećati izuzetno. Predlažemo vam tri recepta za neobične vekne.
SLATKI HLEB SA MAKOM
POTREBNO JE: 3 šolje brašna, 2 šolje šećera, 2 kašike maka, kašičica i po praška za pecivo, kašičica i po soli, 3 jajeta, šolja i po mleka, šolja ulja, kašičica i po ekstrakta badema, kašičica i po ekstrakta vanile.
PRIPREMA
U dubljem sudu pomešajte brašno, šećer, mak i prašak za pecivo. U drugoj činiji umutite jaja, mleko, ulje i ekstrakte badema i vanile. Smesu s jajima uspite u smesu sa brašnom i izmešajte. Dobijenu masu sipajte u dva podmazana pravougaona pleha. Pećnicu prethodno zagrejte na 180 stepeni. Plehove ubacite u rernu i pecite 50 minuta. Kolače pustite da se ohlade u kalupima, pa ih tek onda prebacite na tacne.
Izvor: Blic – Žena