Thursday, June 13, 2024
HomeGreenNajzdravije grickalice

Najzdravije grickalice

Umesto čipsa, čokoladica uvedite nove grickalice poput lešnika, oraha i suncokreta. U vreme posta u ishranu uvrstite koštunjasto voće i razno zdravo zrnevlje.

Lešnici i pinjoli- protiv stresa i grčeva

Ukoliko grickate lešnike i pinjole, povećaćete unos magnezijuma, elementa koji ima važnu ulogu u pravilnom funkcionisanju nervnog sistema. Magnezijum u kombinaciji sa kalcijumom sprečava nesanicu i otklanja opasnost od grčeva u mišićima posle dugog fizičkog napora.

Zrnevlje i koštunjavo voće- izbacivanje viška tečnosti

Zrnevlje i koštunjavo voće je izuzetno bogato kalijumom koji potstiče izbacivanje viška tečnosti iz organizma. Kalijum predstavlja protivtezu svom glavnom neprijatelju natrijumu, odgovornom za zadržavanje vode.

Obični ili brazilski orasi- top forma

Ako ste premoreni ili pod stresom, pojedite svakog dana nekoliko oraha, po mogućstvu, brazilskih. Bakar koji se u njima nalazi pomoći će Vam da napunite baterije.

Kod pušača i osoba koje žive u zagađenim sredinama nivo bakra u organizmu često je povišen.

Seme suncokreta- bolje varenje

Najbolje je da jedete seme suncokreta, pošto je puno rastvorljivih biljnih vlakana koja snižavaju nivo lošeg holesterola i usporavaju apsorpciju glicida.

Ova vlakna se u želucu pretvaraju u želatinastu masu koja stimulativno deluje na varenje.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!