Friday, May 24, 2024
HomeGreenNamirnice koje će vam pomoći oko fokusiranja

Namirnice koje će vam pomoći oko fokusiranja


Zamenite kafu i energetska pića hranom koja će vas održati budnim i koncentrisanim.
Kada dođe vreme kada trebate da budete fokusirani na neki radni zadatak, prvo što uradite je ispijanje kade. Kofein stimuliše budnost ali narušava procese nadbubrežne žlezde. Postoji rešenje, a to je verovali ili ne, hrana. Evo spisak namirnica koje će vas razbuditi.
1. AVOKADO
Ako se osećate kao da vam je um zamagljen, onda je pravo vreme da u ishranu uključite avokado. Mononezasićene masti iz avokada pomažu nervima mozga koji šalju informacije ostalim delovima tela, ukazuju istraživanja Američkog društva za eksperimentalnu biologiju. A avokadom možete začiniti bilo koji obrok, čak ga možete koristiti kao alternativu za ulje i puter.
2. LOSOS
Ne samo da će popraviti vašu koncentraciju, već i sposobnost pri rešavanju problema. Omega 3 masne kiseline koje sadrži Losos, su gradivni blokovi za povećanje kongnitivnih funkcija mozga, pa obezbeđuju gorivo koje održava koncentraciju tokom dugog i napornog rada.
3.ZELENIŠ
Uvek se treba vratiti lisnatom zelenom povrću! Ono sadrži antioksidanse, vitamin B i folnu kiselinu koja će izbistriti vaš um.
4.VODA
Jedan od najčešćih uzroka loše koncentracije je dehidratacija. Umesto kafe, pite neograničenu količinu vode.
5. SKUŠA
Jedan od plodova mora koji je pun vitamina B12 i zajedno sa čašom vode omogućava da proizvedete više životne energije. Ovaj vitamin biće vaš najbolji prijatelj kada je u pitanju umor i koncentracija.
6. KIKIRIKI
Jednim potezom dva udarca! Kikiriki je pravi izbor jer sadrži više od trideset vitamina i utiče na bolji fokus. Među vitaminima koje sadrži tu je i vitamin E koji sadrži materije za sprečavanje bolesti mozga i centralnog nervnog sistema.
7. BOROVNICE
Najbolji dodatak za vaš šejk ili palačinke. Jedna šolja ovog voća sadrži čak 14 % vlakana potrebnih za jedan dan. Održaće vas sitim, a sitost je najvažniji ključ za održanje fokusa.
8. KOŠTUNIČAVO VOĆE
Kombinujte svoje omiljeno voće sa bademima, kikirikijem ili drugim voćem. Hranljive materije koje oni sadrže stabilizuju nivo energije potrebne za fokus. Voće nudi brzu energiju, a masti iz grickalica održavaju tu energiju. Idealan su spoj!
9. DOMAĆA ENERGETSKA PLOČICA
Ukoliko je sami napravite sadržaće vaše omiljene sastojke, koje je potrebno da spakujete i pravom kombinacijom masti, proteina i ugljenih hidrata dobićete idealan kolačić za razbuđivanje.
10.KOKICE
Ostanite fokusirani bez kafe i samo uz pomoć kokica. One obezbeđuju vlakna i ugljene hidrate, a ako ih spremite na kokosovom ulju, biće to prava bomba energije za vas.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!