Wednesday, May 22, 2024
HomeGreenNamirnice koje ne smete da stavljate u frižider

Namirnice koje ne smete da stavljate u frižider

Dobro je znati da neke namirnice ne treba držati u frižideru nego na sobnoj temperaturi. Krompir, luk i paradajz samo su neke od njih. Evo spiska namirnica koje će se bolje održati ako ih stavite u špajz.
LJUTI SOS

  • Verovali ili ne, ljuti sos može srećno da živi u ostavi do tri godine.

KROMPIR

  • Hladnije temperature negativno utiču na ukus krompira, pa da držite u špajzu u papirnatim kesama. Plastične kese nisu dobre jer zadržavaju vlagu, koja utiče na brzo propadanje krompira. Većina sorti krompira trebalo bi da traje do tri nedelje.

HLEB

  • Hleb će se u frižideru brzo osušiti. Ono što planirate da pojedete u roku od četiri dana držite na sobnoj temperature, a ostatak zamrznite.

LUK

  • Luk voli da bude uskladišten u originalnoj mrežastoj vreći u kojoj je kupljen ili bilo kakvoj drugoj koja omogućava cirkulaciju vazduha, na sobnoj temperaturi. Ali, držite ga dalje od krompira koji ispušta vlagu i izaziva truljenje luka.

PARADAJZ

  • U frižideru može dobiti bledu boju, pa ga držite na sobnoj temperaturi i nikad u plastičnim kesama. Da biste ubrzali dozrevanje, ako je potrebno, stavite ga u papirnu kesu. Kad sazri može trajati oko tri dana.

KAFA

  • Frižider stvara kondenzaciju, što može uticati na ukus mlevene kafe i kafe u zrnu. Kafu je najbolje držati u hermetički zatvorenoj posudi u špajzu.

ZIMSKE TIKVICE

  • Razne sorte zimskih tikvica mogu da traju oko mesec dana ili više ako ih držite u ostavi.

 
Izvor: Blic-Žena

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!