Saturday, June 22, 2024
HomeBlueNeodoljivi Mac mini

Neodoljivi Mac mini

Pored novih MacBook Air mašina sa kojima ćemo vas u narednim danima bolje upoznati, Apple je na poslednjoj konferenciji odžanoj 20-toj jula predstavio i nove Mac mini računare, koji vizuelno gledano nisu promenili svoj identitet, međutim dobili su na drastičnom ubrzanju zahvaljujući novim Intel Core i5 proceosrima.

Kupcima su na rapolaganju tri modela – dva namenjena kućnom okruženju i jedan biznis korisnicima. Osnovni model za Home usere dolazi sa 2GB radne memorije, dok serversko rešenje i jači Mac mini imaju na raspolaganju 4GB. Svi Mac mini računari mogu da se po želji korisnika nadograde do maksimalno 8GB RAM-a, što ih može ubrzati i za 50%. Slabije kućno rešenje poseduje integrisanu Intel HD3000 grafiku, dok snažniji Mac mini računar raspolaže sa AMD diskretnom grafikom (Radeon HD 6630M sa sopstveih 256MB DDR5 memorije).

Prava stvar je što je Apple ostavio otvorenu mogućnost konfigurisanja skladišnog prostora, a sva tri modela u startnoj postavci dolaze sa diskovima kapaciteta 500GB! Optički drajv je poslat u prošlost i kako stvari stoje Apple ga ne namerava vraćati, a umesto njega tu je čitač SD kartica. Kao i unapređeni MacBook Air računari, tako i novi Mac mini modeli imaju po jedan Thunderbolt port i kao platformu koriste Lion, trenutno najsavršeniji OS na svetu. Cene im nisu male, ali ako volite elegantno parče hardvera i uopšte Mac mini koncept onda razmišljanja puno nema, ovo su mašine za vas.

Cena (sa PDV-om): od 64.590,00 dinara

Kontakt: Apcom, www.apcom.com/prodavci

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!