Saturday, July 20, 2024
HomeBlueNeverovatni Air računari

Neverovatni Air računari

Nakon višemesečnih glasina da će Apple unaprediti postojeću familiju MacBook Air mašina kompanija je zaista to i učinila 20. jula kada je predstavljeno još nekoliko zanimljivih proizvoda. Novi Air računari fizički se nisu promenili, ali zato ispod alumijumskog oklopa kriju nove Core i5 procesore, više radne memorije i napredniju grafiku.

Kupcima su na raspolaganju ponovo dve porodice mašina definisane prema veličini displeja. Tako opet imamo modele sa veličinom displeja od 11.6 i 13.3 inča. Manji modeli poseduju 2GB radne memorije, dok računari veće dijagonale imaju 4GB RAM-a. Najjača 13-stica je dobila mogućnost nadogradnje procesora na novi Core i7 čime se Air porodica opasno približila slabijim MacBook Pro računarima. Tome dosta doprinosi i prisustvo SSD storidža čiji kapaciteti nisu menjani u odnosu na prethodnu generaciju. To znači da manji Air notebook-ovi imaju 64 i 128GB skladišnog prostora, dok naprednije mašine poseduju storidže od 128 i 256GB. Naprednijim korisnicima svakako će biti interesantni modeli većih kapaciteta pošto oni sa sobom donose i brže radne karakteristike.

Mnogi su prethodnim MacBook Air računarima zamerali to što nisu imali tastature sa pozadinskim osvetljenje, pa su čelni ljudi ove kompanije odlučili da sada isprave grešku. Multi-toch padovi su ostali nepromenjeni, a velika stvar je i što su performanse baterija značajno unapređena. Tako sada manji modeli nude radnu autonomiju od 5, a veći Air notebook-ovi od 7 radnih časova i trenutno sa ovakvim potezom predstavljaju najmoćnije prenosive mašine u svojoj klasi. Pojačan je i stepen konektivnosti sa Thunderbolt portom (do 3 puta brži transfer podataka u odnosu na USB 3.0 standard), a sve je začinjeno Lion OS X platformom koja donosi daleko viši nivo komfora i maksimalnu bezbednost vaših podataka. Ako niste do sada, onda je pravo vreme da osetite snagu MacBook Air računara kako u realnom radu, tako i pod prstima!

Cena sa (PDV-om):

Modeli dijagonale 11.6 inča – od 100.390,00 dinara

Modeli dijagonale 13.3 inča – od 132.190,00 dinara

Kontakt: Apcom, www.apcom.rs/prodavci

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!