Monday, May 20, 2024
HomeBlueBiznisNezaboravite, rok za podnošenje prijave za eko taksu je SUTRA

Nezaboravite, rok za podnošenje prijave za eko taksu je SUTRA

Rok za podnošenje elektronske prijave naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine, popularno EKO TAKSA ističe 31. jula 2020. godine

Plaćanje i Podnošenje prijave za eko taksu je OBAVEZNO sa SVE

Plaćanje eko takse je Uredbom o kriterijumima za određivanje aktivnosti koje utiču na životnu sredinu postalo obavezno za sva pravna lica i preduzetnike.

Od 18. jula 2020. godine, na Portalu LPA (lpa.gov.rs) omogućeno je elektronsko podnošenje prijava na Obrascu 1 za 2019. i 2020. godinu.

Koliku taksu ćete plaćati osim od delatnosti, zavisi i od toga da li ste klasifikovani kao veliko, srednje, malo ili mikro pravno lice ili preduzetnik.

Na osnovu ova dva parametra, određuje se godišnja eko taksa. Recimo preduzetnici, koji malo zagađuju platiće 5000 dinara. Potpisan i popunjen obrazac predajete u jedinici lokalne samouprave, koja donosi rešenje po kojem ćete plaćati eko taksu.
Ukoliko ste paušalac i nikad niste se susreli sa portalima javne uprave, i nemate volju da se oko toga bakćete, uvek možete kontaktirati neku knjigovodstvenu agenciju da to učine za vas.
Nezaboravite da spremite svoj elektronski sertifikat, kako bi mogli da pristupite portalu poreske uprave ili LPA.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!