Monday, April 15, 2024
HomeBlueArt ShowNikola Ležaić drži filmski čas SNIMI SVOJ FILM: MOJE ŠKOLSKO... u OŠ...

Nikola Ležaić drži filmski čas SNIMI SVOJ FILM: MOJE ŠKOLSKO… u OŠ „Vuk Karadžić“

Drugi filmski čas povodom nagradnog konkursa „Snimi svoj film: Moje školsko…“ održaće se u u sredu 3. oktobra u osnovnoj školi „Vuk Karadžić“, Takovska 41, u Beogradu, a specijalan gost ovom prilikom biće mladi reditelj Nikola Ležaić.
Filmski čas zamišljen je kao interaktivna radionica tokom koje učenici i učenice mogu da saznaju osnovne informacije o tome kako izgleda rediteljski posao, kao i da dobiju praktične savete kako mogu da, koristeći najjednostavniju opremu, svoju ideju pretvore u kratku filmsku formu. U radionici učestvuju i učenici srednje škole „Artimedia“, koja je edukativni partner u konkursu.
Da podsetimo, konkurs „Snimi svoj film: Moje školsko…“ je počeo 20. septembra i traje do 10. oktobra, a u njemu mogu da učestvuju učenici od prvog do osmog razreda osnovne škole, koji mobilnim telefonom, fotoaparatom ili kamerom snime zanimljiv film u trajanju do 5 minuta, o temi „Moje školsko…“. Snimljeni video deca treba, u prisustvu roditelja ili nastavnika, da postave na kanal YouTube, a link za postavljeni video da pošalju na adresu mojeskolsko@kids-fest.com.
O pobedniku će odlučiti stručni žiri. Pobednik osvaja „Samsung“ smart mobilne telefone za celo odeljenje, a nagrada će biti uručena na otvaranju KIDS FES-a 15. oktobra. Najbolji filmovi biće prikazani na 8. KIDS FEST-u.
Sve informacije o konkursu i festivalu nalaze se na adresi www.kids-fest.com
Konkurs „Snimi svoj film: MOJE ŠKOLSKO…“ ima za cilj promociju odgovorne i kreativne upotrebe moderne tehnologije. Ideja je da ovim konkursom ukažemo deci na činjenicu da moderna tehnologija može da omogući kreativno izražavanje i da unapredimo svest o odgovornosti koju upotreba ovih široko rasprostranjenih „pametnih“ uređaja nosi.
Najpopularniji dečiji festival zabave – Dečiji filmski festival KIDS FEST – održaće se 15. do 21. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Kragujevcu, Nišu, kao i ostalim gradovima širom Srbije. U Beogradu se Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Delta City“, „Kolosej“, „Roda Cineplexx“ i Dvorani Doma sindikata, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplexx“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok je u Nišu centar dešavanja festivala bioskop „Vilin Grad“.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!