Monday, April 15, 2024
HomeBlueNova ponuda HP računara za poslovno okruženje

Nova ponuda HP računara za poslovno okruženje

HP je predstavio široki portfolio računara koji pokazuju u kom pravcu će se razvijati stoni računari, nudeći poslovnim korisnicima snažne uređaje naprednog dizajna za različite potrebe i načine primene.   
I pored buma novih mobilnih uređaja u poslednjih nekoliko godina, stoni računari nisu izgubili na značaju: osobine kao što su nenadmašna snaga, fleksibilnost i pouzdanost čine da i dalje skoro polovinu prodatih računara na globalnom PC tržištu čine stoni računari. HP-ova nova ponuda pruža poslovnim korisnicima moćne stone računare kakve i očekuju, u nekoliko elegantnih novih formi, i sve-u-jednom računare koji štede prostor, uz bogatu multimediju, najnovije sigurnosne protokole i opciono, ekrane osetljive na dodir. Dodatno, novi stoni računari imaju opcije, poput portova za brzo punjenje, kao i HP Wireless Hotspot softver, koji ima ključnu ulogu u komunikaciji sa mobilnim uređajima, omogućavajući stonim računarima da i dalje budu korporativni centar produktivnosti.
„Krajnji korisnici traže odgovarajući računar da bi bili uspešni na poslu i žele da dobiju kombinaciju snage, produktivnosti, upravljivosti i sigurnosti”, kaže Gervald van der Gijp, direktor komercijalnih proizvoda grupe za štampu i personalne sisteme, HP EMEA. „HP-ov novi portfolio poslovnih računara podiže stone računare na viši nivo, sa izuzetno snažnim i stilizovanim uređajima sa najnovijim sistemima upravljanja, interfejsom osetljivim na dodir i bezbednosnim tehnologijama, kako bi izašao u susret različitim potrebama poslovnih korisnika“.
HP EliteOne/EliteDesk serija: moćni poslovni računari uz elegantan dizajn
HP-ove EliteOne i EliteDesk 800 serije obuhvataju najmoćnije poslovne sve-u-jednom i stone računare jedinstvenog dizajna koji odgovaraju potrebama današnjeg poslovnog okruženja. HP Elite 800 serija stonih računara opremljena je najnovijim Intel Core procesororima četvrte generacije za najbolje performanse i jasnu grafiku, kao i opciono novim mogućnostima za keširanje i SSD drajvovima, koji obezbeđuju brži pristup podacima i aplikacijama.
Ovi sve-u-jednom i stoni PC računari uključuju HP Elite nivo bezbednosti za korporativne korisnike, kao i rešenja za upravljanje i zaštitu osetljivih poslovnih i ličnih podataka, uz Intel vPro podršku.
HP je industrijski lider u ekološkim računarskih tehnologijama, i u skladu sa tim, nova HP Elite linija poslovnih stonih i sve-u-jednom računara koristi nizak nivo halogena, a nekoliko platformi ima opciona napajanja koje karakteriše energetska efikasnost do čak 94%.
HP Elite 800 G1 serija:
HP EliteOne 800 G1 je HP-ov najjači sve-u-jednom računar sa bogatom multimedijom, koji karakteriše moderan, 23 posto tanji dizajn, operativni sistem Windows 8 sa punim kapacitetom opcija za ekran osetljiv na dodir koji je prekriven staklom, za dinamično, interaktivno iskustvo. Ovaj model takođe ima i DTS Studio Sound i HD veb kameru za kvalitetan audio i video zapis.
Korisnici će uživati u fleksibilnosti ekrana dijagonale 23 inča (58,4 cm) podesivog po visini i nagibu, koji se rotira iz horizontalnog u vertikalni položaj i obratno, DisplayPort-u sa multistrimom za do četiri dodatna digitalna monitora, i VESA opciji za montiranje, za maksimalnu uštedu prostora. Dizajniran tako da može da se poveže sa mnogim uređajima koji se nalaze u modernom radnom okruženju, HP EliteOne 800 omogućava korisnicima da brzo napune mobilni telefon kroz USB port za brzo punjenje, kao i da podele internet konekciju sa do pet dodatnih uređaja uz pomoć ugrađene HP Wireless Hotspot aplikacije. Dodatno, HP-ovi strogi sigurnosni protokoli mogu dodatno biti ojačani opciono ugrađenim NFC modulom za brzo i jednostavno deljenje datoteka ili, takođe opcionom, proverom identiteta korisnika.
HP EliteDesk 800 G1 serija donosi snažne, pouzdane performanse sa prilagodljivim opcijama primene, a sve uz podršku kompletnog portfolia HP-ovih rešenja za bezbednost i upravljanje. Dostupna sa Windows 7 ili Windows 8 operativnim sistemima, HP 800 serija nudi brz pristup podacima na hard disku, sa izuzetno brzim odzivom ili kriptovan, kao i opciono, tanak eksterni hard disk, pomoću kojeg osetljivi podaci mogu biti sklonjeni na sigurno. Novi dizajn omogućava brzo povezivanje sa odgovarajućim uređajima preko USB 3.0 portova smeštenih u prednjem delu računara i dostupan je u više različitih kućišta, koja uključuju:

  • HP EliteDesk 800 G1 Tower je najnoviji tip ovog uređaja manjih dimenzija, sa mogućnošću potpunog proširenja. Opciono može imati i PCI slot koji osigurava široku kompatibilnost sa uređajima iz prethodnih generacija.
  • HP EliteDesk 800 G1 Small Form Factor karakteriše ležište za tanke optičke diskove. Ovaj model je i dalje najtraženija platforma od svih stonih računara i nudi performanse, fleksibilnost i bezbednost koju traži većina poslovnih PC korisnika.
  • HP EliteDesk 800 G1 Ultra-slim Desktop je veoma mali stoni računar sa tri video izlaza, koji mogu funkcionisati samostalno ili mogu služiti za povezivanje sa drugim HP ekranima uz pomoć opcionog Integrated Work Center (IWC) stalka,omogućavajući time uštedu prostora koja karakteriše sve-u-jednom modele, uz fleksibilnost promene ekrana.

HP ProOne/ProDesk serije: Pouzdanost u modernom i dugotrajnom pakovanju
HP ProOne i ProDesk 600 serije nude poslovne sve-u-jednom i stone PC računare savremenog dizajna sa Intel Core procesorima četvrte generacije po pristupačnoj ceni. Svaki uređaj omogućava korisnicima da lako ispunjavaju svakodnevne poslovne zadatke, uz izbor Windows 8, Windows 7 ili različitih Linux verzija operativnih sistema, HP Support Assistant upravljačkih alata, kao i snažnih HP Client Security aplikacija za čuvanje poslovnih i privatnih podataka i samih uređaja. Produktivnost je dodatno povećana zahvaljujući HP ePrint aplikaciji koja omogućava brzo i jednostavno bežično štampanje, kao i DTS Sound-u za bogat zvuk.
HP Pro 600 G1 serija:

  • HP ProOne 600 G1 je sve-u-jedan poslovni računar koji kombinuje inteligentno dizajnirano kućište koje zauzima minimalno prostora, sa moćnim i sigurnim PC performansama. Ima VESA mogućnost montiranja za dodatnu uštedu prostora, a ekran dijagonale 21,5 inča (54,6 cm) se može povezati sa do četiri dodatna monitora. Kao i kod EliteOne sve-u-jednom računara, i kod HP Pro One sve-u-jednom modela se može povećati sigurnostuređaja, zahvaljujući ugrađenom NFC modulu za funkcije koje pruža Windows 8 okruženje, kao što je „dodirni za deljenje“.
  • HP ProDesk 600 G1 serija nudi najpopularniji oblik kućišta i dug i stabilan životni vek, uz dobre performanse i pouzdanost. Multitasking je dodatno potpomognut opcionim SSD diskovima koji omogućavaju brzi pristup fajlovima i aplikacijama. HP ProDesk 600 serija je dostupna u dve različite verzije kućišta:
  • HP ProDesk 600 G1 Tower se odlikuje optimalnom kombinacijom malog kućišta sa velikim mogućnostima proširenja.
  • ProDesk 600 G1 Small Form Factor stiže u kompaktnom kućištu koji zauzima veoma malo prostora na stolu, omogućavajući korisnicima da se fokusiraju na trenutni posao. Kao i svi HP poslovni stoni računari, i ovaj model odlikuje mala potrošnja električne energije, sa opcionim napajanjima uz energetsku efikanost do 94 posto.

Dostupnost
HP EliteOne i EliteDesk 800 G1 serije i HP ProOne i ProDesk 600 G1 serije će biti dostupne širom Evrope, Bliskog Istoka i Afrike u julu 2013.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!