Monday, February 26, 2024
HomeBlueNovi HP poslovni Ultrabook računari

Novi HP poslovni Ultrabook računari

HP je predstavio portfolio elegantno dizajniranih, poslovnih računara, koji redefinišu pojam „mainstream“mobilnosti, uključujući bezbedne i pouzdane Ultrabook računare, napravljene tako da zadovoljavaju potrebe poslovnih korisnika, ali i da se uklope u budžet firme za IT.     
Preduzeća se nalaze u sred procesa transformacije radnog mesta, budući da zaposleni žele stilizovane mobilne uređaje, dok vodeći ljudi u sektoru informacionih tehnologija zahtevaju da  tehnologija kompanije bude sigurna i upravljiva. Imajući to na umu, HP je dizajnirao nove uređaje iz EliteBook i ProBook serije notebook računara, koji nude mobilnost, trajnost i sigurnost, a takođe i lepo izgledaju, mnogo su tanji nego ranije, i dizajnirani u skladu sa željenim performansama.

 • HP EliteBook 800 serija je do 40% tanja i 28% lakša nego prethodne generacije ovih uređaja i omogućava obavljanje kritičnih korporativnih funkcija, istovremeno obezbeđujući Ultrabook iskustvo svima u kancelariji. Ovi uređaji su dizajnirani za one koji puno putuju, sa opcionom baterijom koja traje i do 33 sata, a ispunjava i MIL-STD 810G standard za pouzdanost rada u različitim uslovima i okruženjima.
 • Dostupan na HP EliteBook modelima, HP Sure Start je deo HP BIOSphere okruženja, razvijen u saradnji sa istraživačkim centrom kompanije HP Labs, i omogućava da se sistem automatski ponovo aktivira u slučaju problema, tako da korisnici mogu da održe produktivnost i skrate zastoje u radu.
 • HP Probook 600 seriju čine jaki uređaji modernog dizajna, koji donose širok izbor tehnologija za poslovne korisnike, uključujuči i vrhunske ekrane visoke definicije (HD), kao i veliki broj opcija za povezivanje.
 • Dizajnirani tako da zadovolje potrebe i budžete manjih preduzeća,  novu HP ProBook 400 seriju notebook računara čine izdržljivi, moderni  i brzi uređaji, zahvajujući Intel Core i3/i5/i7 procesorima četvrte generacije.
 • Tanak, precizno izrađen HP Spectre x2 Pro nudi prednosti Ultrabook računara sa čevrtom generacijom Intel Core i3/i5 procesora i  praktičnih tableta, zahvaljujući odvojivom ekranu osetljivom na dodir i izdržljivoj mehaničkoj šarki.
 • HP Security Smart Jacket za HP ElitePad omogućava mobilnu autorizaciju, obezbeđujući siguran pristup korporacijskoj mreži za profesionalce u pokretu.
 • HP takođe predstavlja novi međunarodni mobilni servis za poslovne korisnike u Evropi. HP Mobile Connect  je pripejd mobilni širokopojasni servis, koji je ugrađen u određene modele HP ProBook i HP EliteBook notebook računara, kao i u HP ElitePad 900.

„Donosioci odluka u IT sektoru danas se suočavaju sa najraznovrsnijom i tehnički najobrazovanijom radnom snagom u istoriji. Ispunjavanje zahteva zaposlenih za operativnim uređajima koji odražavaju njihov lični stil, predstavlja jedinstven poslovni izazov“, rekao je Kobi Elbaz, potpredsednik sektora za poslovne proizvode, grupe za štampu i personalne sisteme, HP EMEA. „HP je predvodnik transformisanja radnog mesta uz pomoć inovativnih i mobilnih poslovnih računara, dizajniranih sa stilom i napravljenih tako da budu bezbedni i pouzdani.“
HP EliteBook 800 serija: Idealan saputnik
Notebook računari iz HP EliteBook 800 serije imaju bezbednosne opcije i opcije za upravljanje kakve zahtevaju velike korporacije, ali mogu da se prilagode i kompanijama svih veličina. Nova serija nudi Ultrabook karakteristike za određene modele notebook-ova, koji su tanji i lakši, i samim tim su idealni za putovanja, sofisticiranog su dizajna, grafitno crne boje sa detaljima u meteorit sivoj boji, inspirisani automobilima visokih performansi.
EliteBook 800 serija notebook računara ispunjava MIL-STD 810G standard, i samim tim uređaji su izuzetno čvrsti i pouzdani sa magnezijumskim kućištem, i dodatno su ojačani aluminijumskim detaljima, uz  opciono pozadinsko osvetljenje tastature, kako bi se produktivnost održala i u uslovima lošeg osvetljenja. Izdržljivi Ethernet mrežni priključak, omogućava pouzdanu vezu bez potrebe za donglom ili drugim adapterom, dok HP Trust Circles osigurava da se, samo sa već dodeljenih adresa, može pristupiti kritičnim fajlovima.

 • HP EliteBook 820 G1 je do 35% tanji i do 18% lakši u odnosu na prethodne generacije i karakteriše ga ekran dijagonale 30,5cm (12 inča) i težina manja od 1,4kg. Namenjen je poslovnim korisnicima koji puno putuju, i kojima treba lagan uređaj, sa svim potrebnim karakteristikama.
 • HP EliteBook 840 G1 je Ultrabook sa ekranom dijagonale 35,6cm (14 inča) optimizovanim za Windows 8, koji opciono može biti osetljiv na dodir i odličnom baterijom koja traje i do 33 sata, sa sekundardnom Slice baterijom.
 • HP EliteBook 850 G1 karakteriše veliki ekran dijagonale 40cm (15,6 inča) za jednostavan pregled svih sadržaja, a opciono može biti Ultrabook.  Baziran je na Intelovoj arhitekturi najnovije generacije i zaštićen je kompletnim HP Client Security portfoliom.

HP Sure Start tehnologija : atomatska zaštita od BIOS napada
Dizajnirana u saradnji sa HP Labs, HP Sure Start je najnovija fantastična inovacija u zaštiti za HP poslovne platforme i ekskluzivno BIOS rešenje za „samooporavak“. Dostupan u uređajima EliteBook 800 serije, ovo jedinstveno hardversko rešenje otkriva i uklanja zlonamerni softver kao i bezbednosne napade na BIOS.
HP Sure Start Crisis Recovery Mode trenutno i automatski otkriva efekte napada ili oštećenja i zamenjuje oštećeni BIOS blok za podizanje sistema ispravnom kopijom iz osigurane memorije – i to sve u roku od oko 30 sekundi. Ova tehnologija omogućava kompanijama da eliminišu vreme koje bi zaposleni izgubili zbog napada na BIOS, jer ne bi mogli da rade dok se problem ne reši, a takođe smanjuje i pozive korisničkom servisu ili zahtevе za neophodnim servisom. Način rešavanja problema zasnovan na hardveru takođe znači da je on efektan protiv novih izvora napada, čak i onih koji još uvek nisu identifikovani.
HP ProBook 600 serija: tanji, čvršći operativac
HP ProBook 600 serija predstavlja HP poslovne notebook računare, koji se lako konfigurišu prema zahtevima korisnika. Odlikuju ih najnovije tehnologije, koje omogućavaju IT administratorima da ih prilagode specifičnim potrebama korisnika i nabave samo one funkcionalnosti koje su potrebne. Opciona je 4G LTE WWAN mogućnost povezivanja, dok takođe opciona dugotrajna baterija obezbeđuje produktivnost u toku celog poslovnog dana. Sa USB 3.0 i DisplayPort 1.2 priključcima koji su upareni sa novim HD+ i full HD ekranima i visoko postavljenim zvučnicima, zaposleni mogu da uživaju u izvanrednom korisničkom iskustvu, bez obzira da li su povezani sa kolegama koji su u istoj sali za sastanak ili negde u svetu.

 • HP ProBook 640 G1 notebook ima ekran dijagonale 35,6cm (14 inča) i pokreće ga najnoviji Intelov procesor četvrte generacije, Core i7, i5 ili i3 dvojezgarni standardni procesori za najbolje performanse.
 • HP ProBook 650 G1 notebook daje kristalno jasan DTS Sound+ zvuk, i ima HD ekran dijagonale 40cm (15,6 inča).
 • HP ProBook 645 G1 pokreće najnovija AMD 35-vatna četvorojezgarna ili dvojezgarna APU platforma. Sa ekranom dijagonale 35,6cm (14 inča), i brojnim opcijama za doking, ProBook 645 G1 je napravljen za intenzivan rad.
 • HP ProBook 655 G1 notebook je 19% tanji nego uređaji iz prethodne generacije i pruža odlične vizuelne performanse sa full HD ekranom veličine 40cm (15,6 inča) i grafičkom karticom AMD Radeon HD iz 8000G serije.

HP ProBook 400 serija: Dokazana trajnost uz moderan dizajn
HP ProBook 400 seriju čine dva notebook računara koje pokreću Intel Core i3/i5/i7 procesori četvrte generacije, koji pomažu poslovnim korisnicima da rade brže. HP ProBook 450 G1 i HP ProBook 470 G1 imaju opcioni ekran osetljiv na dodir vrhunskog kvaliteta, koji je otporan na udarce, prljavštinu i ogrebotine, i omogućava veću produktivnost uz drugačiju interaktivnost sa aplikacijama i podacima.
HP ProBook 400 serija je dizajnirana tako da uređaji izgledaju dobro u pokretu, imaju atraktivno kućište meteorit sive boje, sa kvalitetnom završnom obradom mekom na dodir, uz metalno kućište tastature. ProBook 400 serija svom stilu dodaje i hibridnu opciju za HDD, koji omogućava SSD odziv sa kapacitetom tradicionalnog hard diska, uz opcione 4G LTE, HSPA+ WWAN, Skype funkcije i bogati zvuk uz DTS Sound+.
HP Spectre x2 Pro
Novi HP Spectre x2 Pro daje najvišu moguću fleksibilnost i mobilnost sa 2-u-1 dizajnom, pružajući lak prelaz sa Ultrabooka na tablet uz pomoć izdržljive, mehaničke šarke. Poslovni korisnici će lako obavljati  najzahtevnije zadatke zahvaljujući brzini i odzivu najnovije, četvrte generacije Intel Core i3/i5 procesora, dok će brzi i efikasni HP SSD omogućiti rad bez prekida ili zastoja.
Jedan od najtanjih i najlakših HP-ovih odvojivih računara sa kompletno aluminijumskom konstrukcijom i elegantnim bojama kućišta, HP Spectre x2 Pro takođe donosi i HP CoolSense tehnologiju koja podešava temperaturu na osnovu nivoa korišćenja i uslova rada.
HP Security Jacket: Poboljšana zaštita identiteta i mrežnog pristupa za HP ElitePad
Novi HP Security Jacket dodaje bitnu funkcionalnost HP ElitePad uređaju, koji je broj 1 Windows-bazirani komercijalni tablet na tržištu. Ovaj dodatak u obliku tanke i lagane futrole, dozvoljava pristup uređaju i mreži samo korisnicima sa odobrenim pristupom kroz identifikaciju na jednom ili više nivoa. Idealan je za rad u vladinim institucijama, zdravstvu i korporacijama koje zahtevaju visok nivo sigurnosti. Ova „pametna“ futrola ima ugrađen čitač pametnih kartica koji omogućava FIPS 140-2 enkripcijska rešenja, a može opciono imati i čitač otiska prsta. Oba dodatka ispunjavaju FIPS-201 zahteve.
Dodatno, futrola ima USB 3.0 i HDMI priključke za lako povezivanje. U paru sa HP-ovim Device Access Manager softverom i „baš na vreme“ identifikacijom, ugrađeni USB port može biti osiguran jednostavnim podešavanjem samo za autorizovano korišćenje prenosivih memorijskih uređaja, i to u određenom vremenskom periodu. HP Security Jacket je kompatibilan sa HP ElitePad bazom koja omogućava desktop produktivnost sa dva ekrana.
HP Mobile Connect
HP Mobile Connect je pripejd servis za mobilni širokopojasni pristup koji se odlikuje konkurentnim cenama. On je u potpunosti integrisan u određene modele HP ProBook i HP EliteBook notebook računara, kao ii HP ElitePad 900 tablet.
U saradnji sa kompanijom Cubic Telecom, HP Mobile Connect pruža lokalnu i međunarodnu pokrivenost po lokalnoj ceni, korišćenjem bežične infrastrukture glavnih mobilnih operatora. Korisnici mogu birati između nekoliko paketa za korišćenje usluga u njihovoj državi ili u inostranstvu kroz Fearless Roaming Plan, koji predstavlja roaming paket po povoljnoj ceni koji omogućava servis u više zemalja bez bojazni oko roaming tarifa.
Isplativo, sigurno, jednostavno i fleksibilno rešenje za mobilni širokopojasni pristup, HP Mobile Connect omogućava i zaposlenima u pokretu lako praćenje računa i korišćenja mobilnog širokopojasnog pristupa, uz kupovinu dodatnih servisa po potrebi.
Dostupan na HP poslovnim tabletima i notebook računarima sa integrisanom Qualcomm Gobi 3G i 4G tehnologijom, HP Mobile Connect omogućava korisnicima kupovinu bežičnog širokopojasnog pristupa u svojoj državi, čime se izbegava vezivanje ugovorom za nekog operatora, kao i traženje tačaka za bežični pristup.
Cene i dostupnost

 • HP EliteBook 800 i HP ProBook 400 serije su već dostupne u EMEA regionu, po početnoj ceni od 699€, odnosno 299€.
 • HP ProBook 600 serija će biti dostupna u EMEA regionu sredinom novembra, po početnoj ceni od 499€.
 • HP Spectre x2 Pro će biti dostupan u Zapadnoj Evropu od novembra, po početnoj ceni od 999€.
 • HP Security Jacket za HP ElitePad se očekuje od novembra, po početnoj ceni od 279€ za model sa integrisanim čitačem pametnih kartica, odnosno od 499€ za model koji ima i opcioni čitač otiska prsta.
 • HP Mobile Connect servis je dostupan u Evropi sa lokalnim paketima u Belgiji, Irskoj, Luksemburgu, Holandiji i Velikoj Britaniji. HP nudi besplatnu probu I lokalni paket po početnoj ceni od 1,25€ za tri sata korišćenja usluge. Postoje i dnevni, nedeljni i mesečni paketi (cene se razlikuju od zemlje do zemlje).
 • Fearless Roaming paketi su dostupni za korišćenje u Austriji, Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Irskoj, Luksemburgu, Holandiji, Poljskoj, Španiji, Švajcarskoj i Velikoj Britaniji. Do kraja 2013. biće dostupni i Fearless Roaming paketi za Kinu, Hong Kong i SAD.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!