Sunday, April 21, 2024
HomeBlueNovotarije iz Chieftec-a

Novotarije iz Chieftec-a

Nijedan proizvođač kućišta i napajanja ne uživa tako veliku popularnost na ovim prostorima kao Chieftc, koji je za ove letnje dane pripremio puno zanimljivih proizvoda koje planiramo da vam predstavljamo iz  nedelje u nedelju. Za danas smo odabrali nekoliko sjajnih igrački za koje verijemo da će vam dobro doći. Pogledaje šta smo izdvojili za vas…
Chieftec EEB-125S-U3
Eksterna kućišta za hard diskove (poznatija pod nazivom – rack) nam uvek trebaju, pogotovo za 2.5-inčne modele jer ih lako pretvaraju u ultra mobilne eksterne diskove. Ako planirate nabavku jednog takvog mi vam toplo preporučujemo da razmislite o modelu EEB-125S-U3 kompanije Chieftec koji podržava i aktuelni USB 3.0 standard. Kao što možete videti sa fotografija sam rack izgleda veoma moderno i napravljen je od čistog aluminijuma koji znatno utiče na bolju disipaciju toplote. Isti se veoma lako održava i izuzetno lepo leži u rukama.

Sam rack poseduje LED lampicu koja signalizira aktivnost rada ugrađenog hard diska, kao i USB priključak preko koga isti komunicira sa računarima. U realnom radu i sa odgovarajućim HDD-om EEB-125S-U3 može da postigne fenomenalne radne karakteristike, uporedive sa čak najbržim USB 3.0 eksternim diskovima – naravno pod uslovom da se koristi USB 3.0 konekcija. U paketu se isporučuje sa svim odgovarajućim kablovima i nudi punu kompatibilnost sa svim aktuelnim Windows, Mac i Linux platformama. Za ono što nudi i cena mu je veoma, veoma skromna.
Cena (sa PDV-om): 2.660,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs
Chieftec CEB-5325S-U3
Veoma sličan prethodno opisanom je i rack oznake CEB-5325S-U3, s tim što ovaj model ima dvojaku funkciju – može da bude i eksterni hard drajv za 2.5-inčne diskove i interni za iste, što je postignuto kombinovanjem kućišta za 2.5-inče diskove i 5.52-inčnog ležišta za desktop računare. Podržava rad pod dva standarda – USB 3.0 i SATA III, a verovali ili ne teži samo 700 grama. Chieftec ovaj rack preporučuje svima koji imaju desktop mašine, ali treba im i mogućnost brzog, lakog i jednostavnog prenosa podataka sa jedne na drugu lokaciju.

Kao što možete predpostaviti Chieftec je i kod ovog rack-a maksimalno uložio u izradu i napravio zaista jedan veoma, veoma kvalitetan proizvod koji kao i svoj prethodnik donosi punu kompatibilnost sa svim aktuelnim Windows i Mac platformama, a odlično se razume i sa velikim brojem Linux-a. Sjajna stvar je što se u paketu isporučuje sa svim neophodnim kablovima i šrafovima, kao i sa odličnim šarfcigerom, tako da čim ga izvadite iz pakovanja odmah možete da se bacite na montiranje. Cenovno je isto veoma, veoma pristupačan.
Cena (sa PDV-om): 3.601,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs
Chieftec IX-01B-OP Mini
Za kraj današenjeg druženja sa Chieftec novitetima ostavili smo jedno Mini-ITX kućište koje ne samo što vizuelno izgleda maleno i veoma atraktivno već donosi i odlične radne karakteristike. Reč je o modelu IX-01B-OP Mini koje je u poslednjih nekoliko meseci dobilo mnoštvo nagrada za izadu i dizajn, a specijalno je dizajnirano za kreiranje Mini desktop računara o čijoj popularnosti u svetu je suvišno govoriti. Ovo kućište napravljeno je od čelika i veoma je izdržljivo, a što je jako važno unutrašnjost mu je veoma komforna.

Na žalost IX-01B-OP Mini kućište dolazi bez izvora pa prilikom kupovine gledajte da odmah nabavite i adekvatno napajanje kako kasnije ne bi ste imali problema da pronađete isto. Inače, samo kućište raspolaže sa po jednim 3.5-inčnim i 2.5-inčnim ležištem za hard diskove i ima otvore za dodatne ventilatore. Cena mu je sasvim korektna.
Cena (sa PDV-om): 3.241,00 dinara
Kontakt: EWE, www.ewe.rs

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!