Thursday, June 13, 2024
HomeBlueNVIDIA Maximus tehnologija - revolucija za radne stanice

NVIDIA Maximus tehnologija – revolucija za radne stanice

Posle 25 godina čekanja, od strane dizajnera i kreativaca, na radnu stanicu koja u isto vreme radi kompleksnu analizu i vizuelizaciju, kompanija NVIDIA je danas objavila da je jedna takva stanica spremna, sa otkrićem  NVIDIA Maximus tehnologije.

Nova tehnologija donosi produktivnost i kreativnost, značajno ubrzavajući posao, omogućavajući jednom sistemu da simultano obavlja interaktivnu grafiku i računarski zahtevnu analizu brojeva koja je u sprezi sa simulacijom ili renderovanjem rezultata. Ovo je prethodno moglo da se uradi u odvojenim koracima ili na odvojenim sistemima.

NVIDIA Maximus uspeva sve ovo spajajući profesionalne mogućnosti 3D grafike NVIDIA Quadro profesionalnih grafičkih sistema (GPU-ova) sa ogromnim paralelnim mogućnostima računanja NVIDIA Tesla C2075 procesora – sve sa jednom tehnologijom koja transparentno dodeljuje zadatke pravom procesoru i koja je sertifikovana od strane vodećih prodavaca u industriji.

“Za nas koji smo proveli cele karijere fokusirajući se na radne stanice, NVIDIA Maximus  predstavlja revoluciju,” izjavio je Džef Braun, generalni menadžer grupe za profesionalna rešenja u kompaniji NVIDIA. “Prethodne arhitekture radnih stanica su terale dizajnere i inženjere da računaju zahtevne projekte i grafički zahtevne radove odvojeno i često offline. Sada mogu da ih urade u isto vreme, na istoj mašini, omogućavajući profesionalcima da istražuju više novih ideja i brže, i da brzo dođu do najboljih mogućih odgovora.”

Sa aplikacijama koje podržavaju Maximus tehnologiju – kao što su Adobe, ANSYS, Autodesk, Bunkspeed, Dassault Systemes i MathWorks – računanje uz pomoć grafičkih procesora se dodeljuju NVIDIA Tesla procesoru. To oslobađa NVIDIA Quadro  grafički procesor koji se bavi grafičkim funkcijama, i tako vodi računa o kvalitetu i performansama koje se zahtevaju od strane  profesionalnih korisnika.

“Prava prednost Maximus tehnologije je njena fleksibilnost i povećana produktivnost,” izjavio je Tim Ong, potpredsednik za mehanički inženjering za Sunnyvale, Kalifornijsku kompaniju Liquid Robotics. “Omogućavajući svakom inženjeru da radi više stvari u isto vreme transformiše naš rad. Izvanredan alat koji omogućava mojim inženjerima da budu fleksibilni, da rade više stvari u isto vreme i da budu produktivniji jer ne čekaju na računarsku snagu da završi svoje procese.”

NVIDIA Maximus tehnologija je trenutno dostupna

Vodeći svetski OEM partneri za radne stanice – uključujući HP, Dell, Lenovo i Fujitsu – svi nude radne stanice koje poseduju NVIDIA Maximus tehnologiju, dostupnu za konfigurisanje i kupovinu odmah.

NVIDIA Maximus desktop konfiguracije radnih stanica počinju sa NVIDIA Quadro 600 ($199 MSRP, USD) + NVIDIA Tesla C2075 ($2,499 MSRP, USD).

Citati

Dizajn proizvoda, stilizovanje i vizuelizacija

„ Autodesk’s 3ds Max 2012 dobio je najviše ocene od strane recenzenata, a jedan od razloga koji navode je novi iray fotorealistični rendering koji omogućava  NIVIDIA. Ovo smo podigli na viši nivo sa najavljivanjem integracije ActiveShade-a sa iray-em – što našim korisnicima omogućava interaktivno iskustvo renderinga – posebno ukoliko koriste NVIDIA Quadro GPU, ili novo NVIDIA Maximus rešenje koje je do devet puta brže od jednog CPU-a.”

-Ken Pimentel, director, Media Design, kompanija Autodesk

„Bunkspeed PRO 2012 kombinuje Bunkspeed Shot PRO i Bunkspeed Move PRO u jedan paket za praćenje zrakova koji se jednostavno koristi, konstruisan po CUDA tehnologiji koju pokreće NVIDIA iray. Radne stanice koje pokreće NVIDIA Maximus omogućavaju dizajnerima, inženjerima, prodavcima i arhitektama da renderuju 3D modele koristeći Bunkspeed PRO do osam puta brže nego samo na centralnim procesorima, na jednoim potpuno novom nivou realizma i interaktivnosti.”

-Filip Lun, osnivač i izvršni direktor, kompanija Bunkspeed

„Iskoristivši moć GPU računarstva bili smo u mogućnosti da kreiramo produktivnije interaktivno korisničko iskustvo visokih performansi i istovremeno dramatično povećamo realizam alata za vizuelizaciju koji su dostupni dizajnerima i inženjerima u okviru CATIA V6. Sa NVIDIA Maximusom, korisnici će moći da iskuse punu snagu ovih novih alata za vizuelizaciju prilikom dizajniranja proizvoda.”

-Havijer Melkonian, direktor odseka CATIA Shape Domain, kompanija Dassault Systèmes

Simulacija inženjeringa

„GPU računarstvo može dramatično ubrzati simulaciju ANSYS softverskog inženjeringa na radnim stanicama, u nekim slučajevima duplirajući broj simulacija koje se mogu uzeti u obzir i pomažući klijentima da usvoje obuhvatniju upotrebu simuluranja. Sa NVIDIA Maximus platformama koje su naširoko dostupne, preduzeća mogu lakše iskoristiti prednosti ANSYS-a na svom stolu, kako za interaktivne, tako i za računarski intenzivne zadatke.”

-Barbara Hačings, direktor za strateška partnerstva u kompaniji ANSYS

Kreiranje digitalnog video sadržaja

„ Adobe Premiere Pro CS5.5 i Adobe Mercury Playback Engine koji su ubrzani NVIDIA grafičkim procesorima nastavljaju da prednjače na tržištu zahvaljujući izvanrednim performansama u nelinearnoj obradi. NVIDIA Maximus omogućava profesionalce iz oblasti obrade video sadržaja da reiraju složene, višeslojne projekte brže, što dalje povećava njihovu produktivnost i podstiče njihovu kreativnost.”

-Bil Roberts, direktor za profesionalni video i audio

menadžement proizvoda, kompanija Adobe

Tehničko računarstvo

„Korisnici MATLAB programa žele da iskoriste prednosti grafičkih procesora kako bi postigli značajna ubrzanja njihovih aplikacija brzo i jednostavno, bez unošenja velikih promena u njihovom MATLAB kodu. Ova široka dostupnost prekvalifikovanih NVIDIA Maximus sistema za MATLAB daje našim korisnicima pristup platformama koje obezbeđuju visoku produktivnost.”

-Loren Din, direktor za inženjering, MATLAB Products, kompanija MathWorks

OEM proizvođači radnih stanica

„HP-ove radne stanice odgovaraju na potrebe nekih od najzahtevnijih korisnika iz računarske industrije na svetu. Sa NVIDIA Maximus tehnologijom , HP obezbeđuje moćno novo rešenje koje će omogućiti korisnicima da dizajniraju i analiziraju efikasnije, što na kraju povećava ROI.”

-Džef Vud, potperdednik za globalni Marketing, komercijalna rešenja, kompanija HP

Radne stanice HP osnovni model Z400 i high-end model Z800 od sada su dostupne širom sveta.

„NVIDIA Maximus obezbeđuje korisnicima da ubrzaju vizuelizaciju i složene paralelne procese. Kada se kombijuje sa Dell Precision rešenjima za radne stanice, naši korisnici koji se bave dizajnom, istraživanjem i kreiranjem digitalnog sadržaja mogu povećati interaktivnost, produktivnost i kreativnu slobodu.”

– Greg Wair, direktor za marketing, odsek za Dell Precision Workstation

Proizvodi i ISV marketing

Dell Precision T5500, R5500 i T7500 od sada su dostupni širom sveta.

„Ubrzanje aplikacija ubrzava i proces dizajniranja i isporuke proizvoda, a sa NVIDIA Maximus na Lenovo ThinkStation stanicama, korisnici imaju neophodnu mogućnost paralelnog procesovanja kako bi pojačali proizvodnju, kreativnost, i vreme prispeća na tržište. Radne stanice ThinkStation S20, C20, i D20 koje pokreće NVIDIA Maximus transformišu rad sa računarima i sposobnost vizuelizacije koja inženjerima, dizajnerima i kreatorima digitalnog sadržaja omogućava da postignu neverovatne rezultate eksponencijalno brže.”

– Rob Herman, direktor za proizvode i vertikalna rešenje u,

Poslovna jedinica ThinkStation,kompanija  Lenovo

Radne stanice Lenovo ThinkStation S20, C20 i D20 od sada su dostupne širom sveta.

„Naši napredna i superiorna linija Fujitsu CELSIUS radnih stanica, uključujući CELSIUS M i R serije dobijaju još jače i sposobnije performanse zahvaljujući NVIDIA Maximus tehnologiji. Na korisnici zahtevaju najinovativniju tehnologiju za najnovije 3D modelovanje visokih performansi, animaciju, vizuelizaciju u realnom vremenu, analizu i simuliranje aplikacija – CELSIUS radne stanice koje pokreće NVIDIA Maximus omogućavaju podesivu vizuelizaciju i računarske performanse potrebne za to.”

– Diter Hais, direktor Workplace Systems odseka u kompaniji

Fujitsu Technology Solutions

Fujitsu CELSIUS M470, R570 and R670 radne stanice su dostupne od sada u EMEA regiji i Japanu.

Za više informacija o NVIDIA Maximus tehnologiji, molimo vas da posetite www.nvidia.com/maximus.

Pratite NVIDIA Workstation/Quadro na YouTube servisu Twitter-u na: @NVIDIAQuadro

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!