Wednesday, June 19, 2024
HomeBlueNVIDIA osvaja Aziju

NVIDIA osvaja Aziju

NVIDIA je upravo najavila da će neki od vodećih eksperata na polju GPU računarstva biti prisutni na GPU tehnološkoj konferenciji (GTC) Azija 2011, dvodnevnom događaju u Peking-u sa fokusom na efekte GPU-ova na poljima nauke i računarstva.

GTC Azija konferencija će biti održana o organizaciji kompanije NVIDIA od 14. do 15. decembra u prostoru Kineskog nacionalnog konvencionog centra i okupiće vođe najvećih naučnih organizacija i istraživačkih institucija koje učestvuju u velikom broju prezentacija, tehničkih sesija, tutorijala, diskusija i okruglih stolova. Njihova svrha je da edukuju prisutne o tome kako GPU-ovi transformišu računarstvo visokih perfomansi (HPC) i time pomažu ubrzavanju kompleksnih naučnih izazova sa kojima se suočavaju akademici, istraživači, naučnici i developeri.

Uvodnu prezentaciju na GTC Azija konferenciji će održati Jen-Hsun Huang, su-osnivač kompanije NVIDIA, predsednik i direktor, koji će diskutovati o tome kako evolucija potrošačkih GPU tehnologija omogućava nove pomake u HPC segmentu. Konferencija će uključiti vise od 60 tehničkih sesija koje će zaći u detalje o tome kako GPU-ovi vode sledeći talas istraživanja i pronalazaka u disciplinama kao što je klimatsko i vremensko modeliranje, računarska dinamika fluida, istraživanje energije i životne nauke.

Među pomenutim institucijama i kompanijama koje planiraju da budu na konferenciji su:

Peking Genomics institut (BGI)

Kineska akademija nauke, istitut za inženjering procesa

HP laboratorija

Harvard univerzitet

Johannes Gutenberg univerzitet iz Mainz-a

Oak Ridge nacionalna laboratorija

Nankai univerzitet

Nacionalni centar za superračunarske aplikacije

Schlumberger

Shanghai Jiao Tong univerzitet

Švajcarski nacionalni superračunarski centar, ETH Zurich

Institut za tehnologiju iz  Tokija

Tsinghua univerzitet, institut za mikro-elektroniku

Uz to, GTC Azija će uključiti i prezentacije od strane svetski poznatih naučnika na polju računarstva, uključujući Steve Scott-a, glavnog tehnološkog menadžera za Tesla segment u kompaniji NVIDIA, na temu HPC trendova i razvoja tehnologije. Takođe posetioci će moći da posete i “workshop” na temu efikasnog exascale računarstva koji će voditi tehnološki institut iz Tokija, Kineski institut akademije nauka, Švajcarski nacionalni superračunarski centar, Oak Ridge nacionalna laboratorija, nacionalni centar za superračunarsku primenu i kompanija NVIDIA.

GTC Azija će takođe uključiti i skup namenjen kompanijama u usponu (Emerging Companies Summit) na kome će se predstaviti nove kompanije koje koriste GPU računarstvo kako bi uveli revoluciju na polju današnje računarske industrije, a takođe i CUDA “workshop” za studente namenjen budućim HPC ekspertima. Takođe će biti u ponudi i individualni kursevi za one koji koji tek počinju sa GPU računarstvom i NVIDIA CUDA arhitekturom za programiranje, ili za one koji jednostavno žele da unaprede svoje znanje.

NVIDIA će omogućiti prisutnima istovremene prevode za sve tehničke sesije i glavne prezentacije na engleski i mandarinski kineski.

Sponzori GTC Azija skupa su kompanije: Dell, HP, Lenovo, Supermicro, ASUS, CAPS, Hynix, Leadtek, Inspur, The Portland group, Mathworks, Zanqi Technology Development Cooperation Ltd., GPU Solutions i Kingchannel.

Za više informacija o agendi GTC Azija programa molimo posetite: www.gputechconf.cn ili www.gputechconf.cn/page/home-en.html. Za više informacija o Kineskom nacionalnom konvencionom centru molimo posetite: www.cnccchina.com/en/ ili www.cnccchina.com

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!