Ovo obaveštenje vam prenosimo u celosti,  dolazi iz YUTE a bitno je za predstojeće letovanje tj. turističku sezonu i vaše letovanje ove godine. Pročitajte ga ….

U skladu sa odlukama državnih organa R.Srbije i Svetske zdravstvene organizacije o proglašenju pandemije na globalno nivou i vanrednog stanja u R.Srbiji , Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA želi da informiše putnike :

OBAVEŠTENJE

– Proporuka je da se ne otkazuju turistički aranžmani čija je realizacija planirana za period posle 15.05.2020 god

– Novčana sredstva koja su putnici uplatili turističkim agenijama za putovanja planirana u periodu posle 15.05.2020 god.su sigurna i  nadamo  se da će biti iskorišćena za realizaciju planiranih putovanja

– U ovom trenutku nije moguće predvideti uslove eventualnog otkaza ugovora o putovanju,obzirom na vanredne okolnosti

– Apelujemo na putnike da imaju razumevanja i da ćemo pratiti  razvoj situacije kao i  da ćemo se truditi da nađemo najbolji način u datim okolnostima da zaštitimo  interese i prava putnika ali i opstanak turističkih agencija

– Molimo Vas da budete u kontaktu sa Vašom turističkom agencijom od koje ćete dobiti sve neophodne informacije.

Kao što vi znamo,  turizam će ove godine trpeti u svim zemljama. Pa gde god da ste planirali svoje letovanje i zbog trentne situacije želite da ga otkažete, probajte umesto otkazivanja da napravite dogovor sa turističkom agencijom i da za isti novac putujete u drugom terminu.   Time ćemo sačuvati naše turističke agencije.