Wednesday, April 17, 2024
HomeBlueArt ShowOstvarenje Čovek ptica kandidat za Zlatnog lava u Veneciji!

Ostvarenje Čovek ptica kandidat za Zlatnog lava u Veneciji!


Novi film meksičkog reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua “Čovek ptica – Neočekivani uspeh neznanja” (Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance), u kojem glavnu ulogu tumači Majkl Kiton, otvorio je 71. Venecijanski filmski festival. Sudeći po reakcijama brojnih filmskih kritičara i publike nakon premijernog prikazivanja, postavio je visoke standarde za ostale filmove koji će biti prikazani u narednih devet dana.
Premijeri filma u Veneciji pored Kitona, prisustvovali su i Edvard Norton, Ema Stoun, Ejmi Rajan, kao i reditelj filma Alehandro Gonzalez Injaritu koji nije mogao da sakrije oduševljenje.
Majkl Kiton u filmu “Čovek ptica” tumači lik ostarelog glumca, koji pokušava da povrati slavu i postavi predstavu na Brodveju zasnovanu na romanu Rejmonda Karvera. Proganja ga lik filmskog superheroja “Birdman-a” koji ga je proslavio na početku karijere. U danima i noćima do otvaranja, nastavlja da se bori sa svojim egom i pokušava da povrati svoju porodicu, karijeru i sebe.
“Čovek ptica” je crna komedija u kojoj pored Kitona igraju Edvard Norton, Zak Galifijanakis, Ema Stoun i Naomi Vots. Kiton se proslavio u filmovima “Betman”, “Povratak Betmena” i “Mnogo buke ni oko čega”.
Meksički reditelj Injaritu je svetsku slavu stekao filmovima “Babel” i “21. gram”.
Domaća publika biće u prilici da gleda film “Čovek ptica” u martu sledeće godine u bioskopima.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!