Posle napornog radnog dana uživajte u laganim osvežavajućim salatama od fete i povrća, sa različitim začinima. Brzo se pripremaju, a po hranljivoj vrednosti mogu da zamene čitav obrok.
GRČKA SALATA S PIRINČEM
POTREBNO JE: 1,5 šolja pirinča, 250 g fete, crvena, žuta i zelena paprika, 180 g iseckanih maslina, 4 mlada luka iseckana na tanke režnjeve, 30 g kapra; za preliv: sok od 2 limuna i izrendana kora limuna, kašika belog vinskog sirćeta, kašika sitno iseckanog belog luka, 1,5 kašičica origana, kašičica senfa, kašičica mlevenog kima, 100 ml maslinovog ulja, 3 kašike prženih pinjola
PRIPREMA
Kuvajte pirinač u slanoj vodi dok ne omekša, a zatim ga ocedite i isperite u hladnoj vodi, stavite u veliku činiju i prelijte s malo maslinovog ulja. Dodajte iseckane paprike, masline, luk, kapar i fetu iseckanu na kockice. Za preliv u maloj posudi žicom za šlag umešajte sok i izrendanu koru limuna, sirće, beli luk, origano, senf i kim. Postepeno dodajte preostalo maslinovo ulje i po ukusu dodajte so i biber. Prelijte preko salate, lagano izmešajte i ukrasite prženim pinjolama.
Izvor: Blic-Žena