Friday, May 24, 2024
HomeRedLjubav & SeksOtkrijte u kojoj je fazi vaša veza

Otkrijte u kojoj je fazi vaša veza

Sve veze prolaze kroz različite faze i cikluse. Otkrijte u kojoj se vi trenutno nalazite i šta vas očekuje.

1. Faza romanse.
Poznata je i kao faza “leptirića u stomaku, kada se ne možete zasititi jedno drugog, kada ne možete da prestanete da razmišljate o njemu, a seks je uglavnom strastven i spontan. Ovo je često i faza zaluđenosti, kada zanemarujemo potencijalne mane našeg partnera i odnosa u kojem smo, pa je važno da uživate u svojoj vezi, ai i da ne donosite ishitreno odluke zbog kojih biste kasnije mogli da zažalite. Znate da izlazite iz ove faze kada osetite potrebu da provodite više vremena sami i sa svojim prijateljima.
2. Faza stvarnosti.
U ovoj fazi počinjete da prigovarate jedno drugom i da se prepirete, kao i da shvatate da vaš “savršeni ljubavnik” nije toliko savršen. Počinjete da definišete vaš odnos, i ukoliko je on zaista pravi, potvrdićete razloge zašto želite da budete sa njim. Sa druge strane, možda ćete shvatiti i da niste jedno za drugo.
3. Faza obaveze.
U ovoj fazi, osećate se dobro kada ste zajedno i opušteni ste jedno sa drugim. Dovoljno se dobro poznajete i oboje želite da vaša veza napreduje i da izgradite zajedničku budućnost. Ipak, parovi u ovoj fazi ponekad pretpostavljaju ili uzimaju zdravo za gotovo ono što partner misli, što može da uzrokuje probleme.
4. Faza otpora.
Ovo je najteža faza, jer se uglavnom sastoji iz prepirki i pokušaja da se uspostavi ravnoteža u odnosu. Dobra stvar je da su te prepirke uglavnom odličan način da veza očvrsne, ukoliko ste oboje kao par sugurni u svoju ljubav. Znaćete da ste uspešno izašli iz ove faze kada vam vaše razlike prestanu toliko da smetaju i kada opet osetite osećaj povezanosti.
5. Faza rezolucije.
Događa se kada počnete da shvatate koliko ste rećni što ste zajedno i kada počnete da cenite to što imate. Imaćete osećaj mir, stabilnosti i sigurnosti, a buran perod koji je iza vas doprineo je i da osećate potpuno poverenje prema partneru. Shvatate da svaki odnos ima svojih uspona i padova i da to ne mora uvek da bude razlog za raskid.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!