Sunday, April 21, 2024
HomeRedLjubav & SeksOvo možda niste znali o penisu?

Ovo možda niste znali o penisu?


Medicinski stručnjaci otkrivaju interesantne činjenice o penisu koje su vam možda promakle… Ili ste ih naslućivali, ali vam je bilo glupo da se raspitujete.
Penis zaista ima “sopstvenu volju”
Verovatno ste primetili da se vaš penis ponekad ponaša prilično svojeglavo. Sigurno vam se bar jednom u životu desilo da doživite erekciju u nekom potpuno neprimerenom trenutku, recimo na poslu dok posmatrate koleginicu kako odmiče niz hodnik, ili dok sedite u kafiću, divno je vreme, lepotice defiluju pred vašim očima, pa pomislite kako je život super, a onda se “javi” i on da izrazi svoje slaganje sa vašim zaključkom…
Činjenica je da imate manje kontrole nad penisom nego nad, recimo, rukom ili nogom. Za to je kriva priroda, pošto penis reaguje na komande dela nervnog sistema koji nije uvek pod kontrolom svesnog. U pitanju je isti deo nervnog sistema koji reguliše i krvni pritisak ili puls, na primer.
Seksualno uzbuđenje obično nije voljno. Svest, naravno, utiče na to, ali mnogo više uticaja ima naše nesvesno. Erekcija se često dešava i u snu, bez obzira na to da li sanjate erotske snove ili ne sanjate ama baš ništa.
Iako žene vole da misle da se njihov dragi budi sa erekcijom jer pored sebe oseća toplo, seksi telo, jutarnja erekcija je posledica neurološke aktivnosti i oslobađanja testosterona. Tokom noći muškarci dožive u proseku između tri i pet erekcija, ali se obično “registruje” samo ona jutarnja. Ipak, ne dozvolite da vam činjenice pokvare provod. Kad se probudi oran, ne ulazite u razloge koji stoje iza toga, nego krenite u akciju.
E sad, baš kao što penis “raste” bez vašeg pristanka, ponekad se i smanjuje. “Veličina penisa varira u zavisnosti od raznih faktora. Na hladnoći se, recimo, ‘skuplja'”, kaže dr Drogo Montenj, urolog sa Klivlendske klinike, a prenosi portal WebMD .
“Stres takođe ima uticaja na veličinu, čak i kada penis nije u erekciji. Kada se osećate dobro i lepo ste raspoloženi, vaš penis će i u opuštenom stanju i u erekciji biti veći nego ako ste pod stresom”, kaže dr Montenj.
Dugotrajan stres može dovesti i do poremećaja libida, pa i do erektilne disfunkcije. Ako uspete da se opustite i kontrolišete anksioznost, i problemi sa erekcijom će nestati. Naravno, ovo važi u slučaju da nemate neki fiziološki problem. Ako problemi sa erekcijom potraju, obratite se urologu.
Dimenzije penisa u opuštenom stanju ne ukazuju na veličinu koju možete očekivati u erekciji
Rezultati jednog istraživanja u kojem je učestvovalo 80 muškaraca pokazali su da razlika u veličini između penisa u opuštenom stanju i penisa u erekciji varira između jednog i 8,9 centimetara.
Naučni značaj ovih podataka može biti doveden u pitanje, ali za vaše samopouzdanje možda nije loše da ih imate u vidu…
Druga analiza više od 1.000 podataka dobijenih merenjem penisa ispitanika u opuštenom stanju i u erekciji pokazala je da se “opušteni” penis manjih dimenzija prilikom erekcije poveća i do dva puta, dok se penis koji je u opuštenom stanju duži prilikom erekcije srazmerno manje povećava. U oko 12 odsto slučajeva penis će se u erekciji povećati za jednu trećinu, a u oko sedam odsto slučajeva dimenzije će se udvostručiti.
Penis u stvari ima oblik bumeranga
Iako se to ne vidi na prvi pogled, penis ima oblik bumeranga. Koren penisa nalazi se u karlici, “vezan” za pubičnu kost, a njegov pravi oblik lepo se vidi na snimcima dobijenim magnetnom rezonancom.
Penis možete da polomite
U penisu ne postoji kost, naravno, ali bez obzira na to, i ovaj organ može da se polomi. Ta povreda naziva se fraktura penisa i uopšte nije bezazlena. Kad se to desi, začuje se užasan zvuk “pucanja” ili “kidanja”, penis postaje modar, a sve je praćeno užasnim bolom.
Frakture penisa su relativno retke, a obično se dešavaju mlađim muškarcima jer su njihove erekcije čvršće.
Kako da je izbegnete? Nemojte koristiti penis previše grubo. Ovakve povrede dešavaju se obično prilikom žestokog seksa, kad tokom silovite i suviše brze penetracije penis udari u pubičnu kost partnerke. Druga opasna situacija je kada muškarac leži na leđima, a žena je odozgo i kreće se suviše divlje i nekontrolisano.
Ovo, naravno, ne znači da treba da se pridržavate samo misionarske poze, i žešći seks je ok, samo nemojte baš mnogo da divljate.
Izvor: Mondo

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!