Thursday, July 18, 2024
HomeOrangePariz - Grad svetlosti koji živi 24 sata

Pariz – Grad svetlosti koji živi 24 sata

Top destinacija sveta i naj vikend u Evropi.

Pariz,….grad za vas! Grad ljubavi, istorije i arhitekture, umetnika i mode. Pariz, grad sa mirisom nadaleko čuvene francuske kuhinje i ukusom dobrih francuskih vina.Godinama ga povezuju sa ljubavima i ljubavnicima, zbog čega je stekao slavu najromantičnijeg  grada na svetu. Za njega se pored ljubavi i mode, vezuju i parfemi, vina, konjak. Party grad koji živi 24 sata, grad sa burnim noćnim životom. Najbolji noćni klubovi su baš u Parizu.

Nemoguće je ne zaljubiti se u Pariz. Ljudi ovog grada imaju stila, njegova arhitektura je zavodljiva i privlačna, njegovi restorani i noćni život osiguravaju uživanje. Ne postoji najbolje vreme za posetu Parizu, u svakom godišnjem dobu grad je živ. Zimske noći su idealne da se zagrejete klizanjem po ledu na klizalištu pod vedrim nebom, a u proleće cvetne bašte mame finim mirisima, dok je obilazak sadržaja Pompidur Centra pravi doživljaj.

Prepoznatljiv po Konkordu, najlepšem trgu na svetu, aveniji Šanzelize, muzeju Luvr, Trijumfalnoj kapiji, Versaju, Operi Garnier, Mulen Ružu, Ajfelovoj kuli… Više od 30 mostova, 400 crkava od kojih je najlepša nadaleko čuvena Notr Dam, Monmartr – slikarska meka, Pigal – najživlji kvart sa burnim noćnim životom. Veliki broj restorana čine ovaj grad gastronomskom svetskom mekom. Za zaljubljene, romantična plovidba Senom je predivno iskustvo za ceo život.

Top 5

Jelisejska polja (Avenue des Champs-Élysées) – najprestižnija avenija u Parizu, bioskopi, bistroi i kafei, luksuzne radnje.
Ajfelova kula – simbol Pariza. Preporučujemo ispijanje čaše penušavca na vrhu Ajfelovog tornja i vožnju liftom.
Monmartr – slikarska meka.
Mulen Ruž (Moulen Rouge) – najpoznatiji svetski kabare.
Sakr ke – mesto odakle se pruža nezaboravan pogled na Pariz.

UrbanStandard
UrbanStandard
Urban Standard, grupa entuzisata sa ciljem da prenesu neke od interesantnih vesti iz URBANE kulture. Sa osvrtom na muziku, it, ali i zivot oko nas.
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Stefan on Dva od jednom
Zorana on USB meda!
Slobodan on Multi mališan!